Igor Tudor i Jose Mourinho
 TIM ROGERS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA, Spada/LaPresse/Profimedia
SLATKE BRIGE S KALINIĆEM

Uzdrmani Mourinho: ‘Trebat će mi sati da shvatim što se dogodilo‘, Tudor blista: ‘Pokazali smo karakter‘

Slavni je Portugalac nastojao odati dojam da ga igra Verone nije iznenadila te da je sve to očekivao
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2021. 22:16

Fantastičan debi Igora Tudora na klupi Hellas Verone! U prvoj utakmici srušio je Josea Mourinha, dosad nepobjedivog u ovoj sezoni na klupi Rome.

U dramatičnom susretu legendarni je hajdukovac slavio s 3:2, a Special One je nakon poraza izjavio za DAZN:

"Znao sam da je Verona kvalitetna momčad te da će to biti zahtjevan dvoboj, pogotovo nakon što im je došao novi trener. Redovito se s novim strategom javlja i pozitivna psihološka reakcija, kao što smo uostalom i vidjeli danas. Tudorov stil veoma je sličan stilu koji je prakticirao prošlosezonski stručnjak Ivan Jurić, tako da igračima nije bilo teško prilagoditi se. Trudili smo se, tu nemam što zamjeriti, no jednostavno smo izgubili previše pojedinačnih duela. Igrači Hellasa imali su inicijativu. Trebat će mi nekoliko sati da shvatim što se zapravo dogodilo", uzdrmano je zvučao slavni Portugalac.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Uporno je nastojao staviti naglasak na činjenicu da ga Tudorova ideja nije iznenadila, nego da njegovi igrači jednostavno nisu reagirali kako je bilo dogovoreno:

"Nisu ispravno interpretirali predviđene situacije. Nicolò Zaniolo je trebao stajati niže i čuvati leđa Ricku Karsdorpu, a ne ići prema naprijed. Također, pretjerivali smo i s dugim loptama. Bilo je očigledno kako će igrači Hellasa reagirati, nije to bilo nikakvo iznenađenje za nas", opravdavao se Mourinho i zaključio: "Morat ćemo se nositi mnogo bolje s ovakvim situacijama, ne možemo uvijek kontrolirati sve."

Oglasio se zatim i Igor Tudor:

"Očigledno je da sam sretan. Sjajna je to pobjeda koja je stigla nakon dugog perioda. Dečki su odigrali izvanredno i zadovoljan sam njihovim samopouzdanjem koje je u ovakvoj utakmici bilo ključno. Ovo je dobar start, sad smo si kupili mir da možemo nastaviti raditi i rasti. Nije bilo lako danas, međutim bit ću najsretniji nastavimo li ovakvim ritmom."

image
SPADA/LAPRESSE/PROFIMEDIA Spada/Lapresse/Profimedia

Na pitanje što bi eventualno popravio u momčadi, Tudor odgovara:

"Uvijek ima nečega što bi se dalo poboljšati, u svemu. Moramo raditi na pobjedničkom mentalitetu, nema odustajanja ili povlačenja kada je teško. Vidjelo se kako smo rasli nakon što smo gubili 1:0, a i nakon 2:2. Ova je momčad pokazala da ima snažan karakter."

Što misli o Veroni?

"Ivan Jurić je moj prijatelj i znam da je napravio dobar posao ovdje u protekle dvije godine. Sada je red na meni da nastavim njegovim stopama, mislim da je to jedino ispravno."

Za kraj se osvrnuo i na Hrvate u Hellasu:

"Caprari je pravi napadač. Međutim, moramo napraviti balans, bit će tu mjesta za dokazivanje svakome. Imati jednog Kalinića ili Lasagnu na klupi, za mene su to slatke brige", poručio je Tudor.

Linker
27. travanj 2024 00:13