TONCI PLAZIBAT Cropix
MA KOJI BRAZIL...

Regija gori zbog Vatrenih! ‘Nije gotovo dok Hrvati ne kažu! Oni su nogometna sila, u to nema sumnje‘

Susjedni mediji oduševljeni su predstavom Hrvatske protiv Brazila
Piše: SN/HINAObjavljeno: 09. prosinac 2022. 20:27

Iako je Hrvatska u pojedinim regionalnim medijima nakon Japana bila ništa više od "miljenika sreće", nakon senzacionalne pobjede nad Brazilom, ponovno nakon jedanaesteraca, Vatreni su zaludili cijeli svijet, pa tako i naše susjede.

Kurir piše da je "Hrvatska napravila svjetsku senzaciju", s naznakom da su u "šokantnoj utakmici Brazilci držali pobjedu do tri minute prije kraja meča, ali onda je Petković iz prvog šuta na gol pogodio za Hrvate". Kažu da je izbornik Zlatko Dalić "postavio dobru taktiku, dok je Brazil bio gotovo neprepoznatljiv u odnosu na prethodne utakmice, pogotovo u odnosu na meč iz osmine finala kada su razbili Južnu Koreju". Zaključuju da "Hrvatska nije slučajno viceprvak svijeta, a Brazilci idu kući iako su ih svi već vidjeli u finalu, ali Hrvati su ih spriječili na tom putu", piše srpski portal Kurir.

Nakon što smo izborili produžetke, portal b92 zaključio je da "Hrvatska ide u svom stilu", a jedno 45 minuta kasnije stigao je tekst pod naslovom "Hrvatska u transu" s retoričkim upitom "je li ovo moguće, noć za povijest", što je slikovit epilog četvrtfinala SP-a. Mondo piše kako je pod Hrvatima "pao i prejaki Brazil", što se dogodilo "nakon senzacionalnog izjednačenja u finišu meča".

image
NELSON ALMEIDA Afp

Blic je pisao o "penalima za pamćenje" i "nestvarnom Livakoviću, svi su hladni kao špricer". U drugom tekstu posvećenu četvrtini finala SP-a napisali su "šok i kapa dolje: Hrvatska je u polufinalu Mundijala, Vatreni su režirali novo čudo na penale, a Brazilci mogu na Copacabanu".

Kazali su da je "Hrvatska priredila najveću senzaciju u Kataru", za što je zaslužan "fantastični Dominik Livaković", dok su plasman u polufinale nazvali" nestvarnim uspjehom. Potom su napisalli na Blicu: "Ako je bilo tko sumnjao do sada, više nema dileme – Hrvatska je sila u nogometu..". Dodatne pohvale stigle su odmah nakon prolaza s riječima "Nije gotovo dok Hrvati ne kažu".

Odmah po završetku utakmice pobjeda Hrvatske na penale proslavljena je vatrometom i petardama i u Sarajevu, a mediji poput portala "Dnevnog avaza" nisu štedjeli komplimente za najbolje hrvatske nogometaše.

"Avaz" piše kako su hrvatski nogometaši izbacili Brazil odigravši još jednu maestralnu partiju.

"Hrvati su ponovo bili besprijekorni", piše "Avaz".

Portal "Oslobođenja" ishod utakmice između Hrvatske i Brazila opisuje kao nevjerojatan.

"Nevjerojatno: Hrvatska ponovo izborila polufinale svjetskog prvenstva, eliminiran je veliki Brazil", naslov je kojim je "Oslobođenje" izvijestilo svoje čitatelje o uspjehu hrvatskih nogometaša.

Portal ističe kako je važno to što su Hrvati u utakmicu ušli s velikom dozom samopouzdanja, a to je na kraju i omogućilo pobjedu.

Portal Klix piše pak kako je Hrvatska odigrala izvanredno prvo poluvrijeme, potpuno kontrolirajući sredinu terena, a unatoč činjenici da je Brazil u drugom poluvremenu preuzeo inicijativu uslijedio je senzacionalni ishod i pobjeda hrvatske momčadi.

"Vatreni poslali Brazil kući", naslov je na portalu banjolučkih "Nezavisnih novina" koje ističu kako je Hrvatska smirenim nastupom na kraju izborila trijumf.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

"To što Hrvatska kao zemlja radi je van svake pameti - njih dvojica su nadljudi, sreća pa su Hrvati". To je zaključak kojeg je trener Ilija Lončarević rekao u našem Mundocastu nakon veličanstvene pobjede protiv Brazila. Pogledate cijeli Mundocast:

Linker
20. travanj 2024 19:37