Edin Džeko

 Aa/abaca/abaca Press/profimedia
PRIMAMLJIV POZIV

Velikan na stol bacio bogatu ponudu za Edina Džeku: Finale Lige prvaka mogao bi biti njegov oproštaj od Intera

Za Inter je odigrao točno 100 utakmica i postigao 31 pogodak uz 15 asistencija
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2023. 19:32

Dok se Inter sprema za utakmicu sezone, u kojoj ih u subotu čeka Manchester City u finalu Lige prvaka u Istanbulu, talijanski mediji bave se sudbinom "devetke" Nerazzurra. Edin Džeko važeći ugovor s milanskim klubom ima do kraja lipnja, a sve se glasnije šuška kako će nakon dvije sezone napustiti Giuseppe Meazzu.

La Repubblica je danas lansirala vijest kako je Fenerbahçe 37-godišnjem napadaču ponudio dvogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao četiri milijuna eura po sezoni u istanbulskom klubu. Tako bi nakon subotnjeg finala, koje se igra upravo u Turskoj, Džeko mogao ostati na dodatnim pregovorima, a možda i realizaciji samog posla. Inter je Džeki drugi talijanski klub u karijeri, nakon što je prethodno igrao i za Romu. U crno-plavom dresu odigrao je, zasad, točno 100 utakmica i postigao 31 pogodak uz 15 asistencija, dok je u tekućoj sezoni mrežu tresao ukupno 13 puta u svim natjecanjima.

Transfermarkt njegovu trenutačnu vrijednost procjenjuje na tek četiri milijuna eura, naravno, zbog poznih godina igračke karijere, međutim recentnim prezentacijama pokazao je kako je i dalje u vrlo dobroj formi.

Linker
26. travanj 2024 21:21