Ivan Martinović

 GERHARD KOFFLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Gerhard Koffler/Imago Sportfotodienst/Profimedia
IVAN MARTINOVIĆ ZA SN

Hrvatsku čeka novi okršaj s europskom rukometnom elitom: ‘Nismo u top izdanju, ali neće biti ni drugi‘

Nakon turbulentne, ali uspješne sezone u njemačkom Melsungenu uoči turnira u Norveškoj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. svibanj 2024. 13:58

Ivan Martinović, naš prvi ljevak imao je burnu sezonu. S Melsungenom je krenuo od nule, nakon dugo godina klub je izborio europski nastup, u međuvremenu je za iduću sezonu potpisao za RN Löwen, na Euru u Njemačkoj se ozlijedio u susretu protiv Austrije i jako nam je nedostajao u završnici koliko ga god Klarica sjajno zamijenio.

Dugo se vraćao i uspio sa samo dva treninga odigrati sjajan turnir u Hannoveru na kojem se Hrvatska plasirala na Olimpijske Igre u Parizu. Nakon toga se stabilizirao, odigrao s Melsungenom odličnu završnicu, bio na Final fouru Kupa Njemačke i spreman dolazi na akciju Norveška koja će biti neka vrsta uvoda u olimpijski program koji nas čeka.

- Sezona je bila u Melsungenu jako uspješna. Naš cilj je bio plasirati se za europsko natjecanje, jer smo bili svjesni da imamo dobru momčad. Ostvarili smo cilj, sada nam je želja do kraja kod kuće ostati neporaženi što se nije dogodilo jako dugo. Imamo doma Wetzlar i Kiel, to želimo dobiti, protiv Kiela će biti znatno teže.

Bili ste i na Final fouru Kupa Njemačke?

- Da, i tu je bilo jako dobro, u polufinalu smo u odličnoj utakmici dobili Flensburg. U finalu nažalost nije išlo protiv Magdeburga, jer je Magdeburg stvarno sjajna momčad koja igra jedan drugačiji rukomet. Izuzetan je intenzitet s koji igraju, jaki su u obrani, u napadu je sve to igra jedan na jedan, ali to je nešto što traje od prve do posljednje minute, jer ima ih dosta koji se na tim pozicijama mogu izmijeniti i mi to jednostavno nismo uspjeli pratiti. Krene Kristjansson, uđe Smarasson, pa Claar, pa Damgaard, pa Magnusson, pa Lagergren, stvarno pakleno. Po meni je Magdeburg i s plasmanom na Final four Lige prvaka najveći favorit za osvajanje naslova.

Dobar je i vaš budući klub RN Löwen?

- Jesu, plasirali su se na Final four Europske lige, makar im nisu davali puno šanse protiv Sportinga. No, pokazali su da su pravi i dobro je to za znati.

Nas čeka turnir u Norveškoj, novi veliki izazov.

- Pa dobro, finiš je sezone, nismo u top izdanju, neće biti ni drugi. Idemo se uigrati još bolje nego u Hannoveru gdje smo igrali dobar rukomet i tako moramo nastaviti. Turnir ne nosi rezultatski pritisak kao što je recimo nosio posljednji koji smo igrali u Hannoveru na kojem smo ‘morali‘, ali uvijek je važno pobjeđivati i mi s tim namjerama idemo u Norvešku – zaključio je Ivan Martinović.

Trenira se u Zagrebu, u Norvešku se kreće u srijedu, a prva utakmica čeka nas u četvrtak protiv domaćina od 20.15 sati. Nakon toga slijede u subotu Argentina i u nedjelju Danska. Bit će jako zanimljivo kako dišemo protiv tih vrhunskih momčadi koje isto idu u Pariz.

Linker
08. svibanj 2024 13:58