Damir Krajač / Cropix
PROMJENE U ZAGREBU

Džomba i Špoljarić u Kielce, Kiro odlazi

Trojica dojučerašnjih Zagrebovih rukometaša važu unosne ponude europskih klubova
Piše: Slobodan MufićObjavljeno: 20. srpanj 2010. 14:17

ZAGREB - Skupina otpisanih rukometaša CO Zagreba brzo je pronašla nove poslodavce. Prema riječima makedonskog menadžera Agrona Hajredina, dugogodišnji reprezentativac Mirza Džomba u ponedjeljak bi trebao sklopiti dvogodišnji ugovor s poljskim prvakom Vive Targijem iz Kielcea.

- Nismo još definirali sve detalje, ali pregovaramo i tijekom ponedjeljka znat ćemo hoću li pristupiti poljskom klubu - rekao je 33-godišnji Zagrebov desnokrilni rukometaš koji sljedeće sezone vjerojatno neće biti jedini Hrvat u ambicioznom Kielceu.

Hajredini tvrdi da je poljski prvak zainteresiran za usluge još jednog “zagrebaša”, a navodno se radi o Denisu Špoljariću. Prinova Vive Targija, ali od ljeta 2011., bit će ponajbolji vratar svijeta i poljski reprezentativac Slawomir Szmal.

Zašto je Kiro suvišan?

- Poljaci u Džombi i Špoljariću očito vide nešto što CO Zagreb ne vidi. Za Džombu već tvrde da je najveća prinova u povijesti poljskoga klupskog rukometa - tvrdi Hajredin.

Serijom pojačanja trener Kielcea, Bogdan Wenta, pokušat će ispuniti plan klupskog menadžmenta i sljedeće sezone izboriti najmanje četvrtfinale Lige prvaka (ove sezone Kielce je ispalo u osmini finala, baš kao i CO Zagreb).

Što se tiče Kire Lazarova, makedonskog reprezentativca koji je također postao suvišan u CO Zagrebu, njegove destinacije su mađarski Veszprem ili Červarov Metalurg iz Skoplja. Sigurno je da klasni desni vanjski napadač više neće igrati u dresu hrvatskog prvaka, a u sljedećih nekoliko dana bit će poznato kome će se prikloniti.

- Veszpremov gazda Csaba Hajnal spreman je duboko posegnuti u blagajnu i Lazarovu nudi nešto više nego Metalurg. Csaba se dobro sjeća kako je od 2002. do 2007., dok je Kiro igrao za Veszprem, prodao 50.000 Lazarovljevih dresova. Međutim, makedonski klub ispunio bi Kirinu želju da barem jednu sezonu zaigra u Bundesligi i potom ga tri sezone zadržao u svojim redovima - objašnjava Hajredin, dodajući da ni za mađarskog, ni za makedonskog prvaka Zagrebova odšteta od 200.000 eura neće biti problem.

Razumljivo, CO Zagrebu trebat će zamjena za Lazarova, a prema Hajredinovim riječima zasad je u fokusu crnogorski reprezentativac Žarko Marković.

Marković jeftiniji

Nakon igranja u Veszpremu, prošlu je sezonu započeo u njemačkom Gummersbachu, a nakon dva mjeseca naprasno se vratio u podgoričku Budućnost (navodno nije mogao bez svoje zaručnice Milice). Marković bi hrvatskog prvaka stajao dvostruko manje od Lazarova.

Linker
09. svibanj 2024 17:34