Damir Krajač / Cropix
GOSPODSKI ODLAZAK

Mirza Džomba završio igračku karijeru: 'Žao mi je što se nisam oprostio u Zametu'

Iskreno, igrao sam 17 godina Ligu prvaka i to je neka razina na koju sam naviknuo. Manji klubovi koji su se nudili ne zadovoljavaju moje sportske ambicije - kaže Džomba
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. kolovoz 2011. 14:18

Nije se dogodilo neočekivano, ali ipak je postojala nada da u 34. godini Mirza Džomba neće napustiti rukometne parkete. No, on je odlučio podvući crtu pod taj dio rukometne priče koja je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj sportskoj povijesti uopće, ne samo u rukometu. Lani je otišao u Kielce, Poljska je bila dobar izbor, ali Kielce, koje je bilo favorit, nije potvrdilo taj epitet u Poljskoj i predsjednik Bartus Saarvas je odlučio pomladiti momčad.

A pomlađivanje je značilo i odlazak Mirze Džombe. Rastali su se krajem prošle sezone neslužbeno, a jučer su u Kielcu samo potvrdili dogovore i Mirza je zaključio nakon svega:

- Dosta je bilo. Poslije epizode s Kielceom sve više nije imalo nekog posebnog smisla. Vratio sam se ovih dana da potvrdimo naš rastanak i moram reći da su ispali super-korektni, da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo, da su mi čak ponudili ugovor na pet godina da budem dio njihova omladinskog pogona, da se bavim skautingom... No, zahvalio sam na ponudi i zaključio to je bilo to.

Zašto više ne igrati sa 34 godine?

- Zato što se ne želim po svaku cijenu povlačiti po raznoraznim klubovima zbog nekog novca. Iskreno, igrao sam 17 godina Ligu prvaka i to je neka razina na koju sam naviknuo. Manji klubovi koji su se nudili ne zadovoljavaju moje sportske ambicije jer ne želim se blamirati na kraju svega što je bilo dobro, barem ja tako mislim. Sve ima svoju cijenu. Mislim da je nakon epizode s Kielcem to sve logičan slijed događaja. Iskreno, još se nisam pomirio sa svim tim, ali to je tako. Jednom moraš reći dosta, a bolje je da te pamte po dobru, bolje je otići gospodski nego se povlačiti bilo kuda.

Žao mu je samo zbog jedne stvari.

- Samo zato što nisam ispunio želju i Zameta i svoju da odigram za klub godinu na kraju karijere. No, takav je dogovor s Kielceom, i mene i njih vežu obveze u ovom trenutku i još neko vrijeme, pa je to nemoguće ostvariti. No, vjerujem da ću jednom to uspjeti vratiti Zametu.

Znači, ne postoji ni najmanja nada u povratak?

- U ovom trenutku ne, mislim da je igračka karijera završena.

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
20. svibanj 2024 11:50