DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
NOVA POBJEDA

Vaterpolisti Juga učvrstili su se na drugom mjestu svoje skupine u Ligi prvaka, pobjeda protiv Talijana

Jug AO slavio je 11-9 protiv talijanske Ortigie, a sutra slijedi veliki izazov...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. travanj 2021. 22:00

ORTIGIA - JUG AO 9-11

(4:5, 2:4, 2:1, 1:1)

OSTIA - Plivalište FIN. Bez gledatelja. Suci: Marjay (Mađarska) i Mišković (Crna Gora).

ORTIGIA: Tempesti (14 obrana), Cassia 1, Condemi, Rocchi, Di Luciano, Ferrero, Giacoppo 1, Gallo 2 (2), Mirarchi, Rossi 1, Vidović 2 (1), Napolitano 2, Picconetti.

TRENER: Stefano Piccardo.

JUG AO: Popadić (11 obrana), Obert, Fatović 1 (1), Lončar 1, Kržić 1, I. Vukojević, Tomasović, Merkulov 1, Papanastasiou 2, Žuvela 1, Benić 3, Obradović 1, A. Vukojević.

TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Ortigia 3-3, Jug AO 1-1. OSOBNE POGREŠKE: Ortigia 10, Jug AO 9. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Rocchi (12).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Ortigia 2-6 (33%), Jug AO 5-9 (55%).

---------------------------------------------------------

S jedne strane momčad koja je još uoči posljednjeg turnira Lige prvaka u Ostiji osigurala nastup na završnici ili Final 8 turniru (Jug AO). S druge pak strane sastav koji je baš dan prije ogleda s hrvatskim prvakom i statistički izgubio svaku šansu za mogućim odlaskom na završni turnir (Ortigia). Točno je negdje u skladu s ove dvije uvodne rečenice, koje zrcale odnos snaga i kvalitete hrvatskog prvaka te prošle sezone - ne više i ove - treće momčadi Serie A, odigran jučerašnji susret.

Smireno, u kontroliranim uvjetima, s kažnjavanjima nećemo baš navesti svih pogrešaka Sicilijanaca, ali dobrog dijela sasvim sigurno. Ortigia je samo na trenutak, u uvodnim trenucima kratko bila povela (3:1), ali su ujedno radili i prevelik broj pogrešaka. Onih koje su potom jugaši sjajno i bez pogreške iskažnjavali.

Do sredine druge četvrtine je Jug imao realizaciju igrača više 4-4. Ortigia se nije znala i mogla obraniti, s lakoćom su golove primali, a na drugoj su strani morali zapeti iz sve snage da bi gol postigli. No, jugaši su, valja i to navesti već pred kraj prve četvrtine vodili malo osjetnije (5:3), da bi kontrom i golom Obradovića 2:45 minuta prije poluvremena, dubrovački sastav poveo s tri gola razlike (8:5).

Za ovu i ovakvu Ortigiu kakva je ona ove sezone, a to je samo solidna momčadi ništa više od toga, ovakva prednost Gospara je bila nedostižna. Do kraja utakmice Ortigia više nije ni izjednačila. Približili su se u dva navrata, nakratko tek na gol zaostatka i to je sve.

Jug sutra (20.15 - SportKlub 3) igra posljednju utakmicu 10. kola skupine A, kojom i završava ovaj dio natjecanja. Suparnik je Pro Recco, momčad koja je pak sigurno prvoplasirana. Drugim riječima, kakav će biti ishod, potpuno je svejedno i Đenovljanima i Dubrovčanima. Jedino će bitno biti da se nitko ne ozlijedi, samo je to u ovoj utakmici važno.

------------------------------------------------

U Jugovoj skupini koja se igra u talijanskoj Ostiji, postignuti su načelno očekivani rezultati pretposljednjeg kola nadmetanja u skupini.

Skupina A - Ostia, 9. kolo:

Rezultati: Ortigia - Jug AO 9:11, Marseille - Spandau 04 8:5 (Vukičević 2/Čagalj 1) i Pro Recco - Olympiacos 13:6.

Poredak: Pro Recco 27, Jug AO 19, Marseille 13, Olympiacos 11, Spandau 04 5 i Ortigia 3.

Zato je sasvim drukčije stanje u B skupini u Budimpešti. Ondje je senzaciju kola priuštio prvak Gruziej, Dinamo iz Tbilisija koji je uvjerljivo svladao Jadran iz Herceg Novog, te su ovim porazom Crnogorci ostali i teorijski bez prilike za odlaskom na završni turnir Lige prvaka početkom lipnja u Beogradu. U derbiju kola je pak Barceloneta napravila silan preokret protiv Brescie. Više od polovice utakmice su gubili, početkom treće četvrtine je bilo i 8:4 za Bresciu, a završilo je... pobjedom Barcelonete, 10:9! Iz ove skupine spomenimo i da se Denes Varga senzacionalno vratio nakon 6 tjedana oporavka od koronavirusa. "Utrpao" je 6 golova njemačkom Waspo 98 Hannoveru, ali 6 prekrasnih pogodaka.

Skupina B - Budimpešta, 8. kolo

Rezultati: Ferencvaros - Waspo 98 Hannover 13:9 (Ćorušić 2 i Macan 1 za poražene); Jadran (HN) - Dinamo Tbilisi 10:13 (Jelača 2 za pobjednika) i Barceloneta - Brescia 10:9 (Joković 1 za poražene).

Poredak: Barceloneta 21, Brescia 18, Ferencvaros 18, Waspo 98 Hannover 6, Dinamo Tbilisi 6 i Jadran (HN) 3.

Linker
22. svibanj 2024 22:39