Dubrovnik,150510.Domagoj Papac, desno, i Marko Grubisic vodici Adriatic Kayak Tours, morali su otkazati Subotsku turu sa gostima zbog Juga i velikih valova. Zato su sami veslali od plaze Sv. Jakova okolo zidina u Dubrovniku do Pila. Uplasili su turiste i domace koji su mislili da treba par spasiti, ali u realnost su dvojica uzivali po Dubrovackom akvitoriju.Foto: Branimir Kvartuc / CROPIX
 Branimir Kvartuc / CROPIX
SMETALA IM ZASTAVA

Pokušaj ubojstva u Srbiji: Napadnuti hrvatski kajakaši i kanuisti

Policija je odmah pronašla 29-godišnjeg napadača i proslijedila ga u Beograd, gdje će mu se suditi za pokušaj ubojstva
Piše: ArhivaObjavljeno: 26. srpanj 2010. 22:16

ZAGREB - Hrvatski reprezentativci u kajaku i kanuu neće pamtiti po dobrim stvarima juniorsko Europsko prvenstvo održano u Srbiji jer su fizički napadnuti samo zbog činjenice da dolaze iz Hrvatske, a sud u Beogradu ga tereti za pokušaj ubojstva.

- Imao sam čast nositi hrvatsku trobojnicu. Kad smo prolazili pokraj terasa jednog kafića, jedan je čovjek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka pa sam završio u bolnici na šivanju - rekao je za Večernji list Varaždinac Matej Herkov, koji je poslije bolničke intervencije pušten u tabor reprezentacije s tri šava, te dodao da nije bilo bolno, ali da mu je itekako smetalo pri nastupu jer ozljeda je bila baš u visini ruba kajaka, zbog čega mu je patio nastup.

Završio je na 11. mjestu u klasičnom spustu, a u sprintu tek na 17.

- Siguran sam da bi plasman bio bolji za koje mjesto da se nije dogodio ovaj incident - kazao je mladić.

Njegov otac Robert, inače inavlid Domovinskog rata, bio je u šoku i da Matej nije inzistirao da se incident prikrije, dojurio bi u Kraljevo po njega.

- Da su mi prije javili, odmah bih sjeo u automobil i otišao u Kraljevo. Znam da je Matej htio izbjeći roditeljsku brigu i nastupiti za reprezentaciju - ogorčen je bio otac.

Iako je policija odmah pronašla 29-godišnjeg napadača i proslijedila ga u Beograd, gdje će mu se suditi za pokušaj ubojstva, gorak okus teško će se isprati. Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, svjestan ozbiljnosti događaja odmah je uputio ispriku našem savezu i naglasio kako će odsad sigurnost biti na višem nivou.

Malo prekasno, ali bolje ikad nego nikad, posebno jer sljedeće godine Srbija organizira Europsko prvenstvo za seniore.

Linker
26. travanj 2024 22:33