CRISTINA QUICLER Afp
RAKITIĆU POLUVRIJEME

Kiks Dinamovog protivnika i nevjerojatan preokret Atletica: Sevilla iščupala bod, Real sve bliže naslovu

Villarreal je novom pobjedom preskočio Barcelonu i Rayo Vallecano te je trenutačno šesti na ljestvici
Piše: HinaObjavljeno: 22. siječanj 2022. 20:45

Sevilla je nastavila s rezultatima koji je ne zadovoljavaju i potvrdila zašto je Real Madrid apsolutni favorit za titulu španjolskog prvaka, već i sad kad nema veliku bodovnu prednost. U utakmici 22. kola La Lige na Sanchez Pizjuanu odigrala je 2:2 sa Celtom, pritom je spasila bod golovima u drugom poluvremenu. Real je prvi sa 49 bodova, Sevilla druga sa 46 i jednom utakmicom odigranom više.

Celta je u prvom dijelu stekla prednost od dva pogotka. Iako je Sevilla imala posjed i nekoliko šansi, gosti su zabijali. U 37. minuti Santi Mina je zaključio kontru udarcem, vratar Dmitrović ga je odbio, no na nogu Francu Cerviju koji je ljevicom "stisnuo" golmanu kroz noge. Dok se Sevilla nije ni oporavila, Iago Aspas pogodio je i drugi put. Zabio je u golmanov desni donji kut s ruba kaznenog prostora.

To su bila jedina tri udarca ekipe iz Viga u tom dijelu igre. Domaćin je imao posjed, Sevilla ima brzinu, ali i dosta griješi u dodavanjima, a poseban im je nedostatak prave napadačke klase. I kad stvore šanse brine ih nizak postotak iskorištenja. Meksikanac Jesus Corona, koji izgleda ne voli svoje prezime pa na leđima nosi Tecatito bio je opasan, probojan, jednom je prošao kroz dvojicu, ali pucao je u golmana. Argentinac Ocampos također nije bio točan. On ponekad pretjerano teži atraktivnosti…

Prije prvog gola gostiju imali su lijepu prigodu, Ocampos je šutirao s ruba kaznenog prostora, golman obranio do Acune, no on za razliku od Cervija nije "zakucao" nego je pogodio u blok, a Corona je u nastavku akcije udario loptu preko grede.

U drugom poluvremenu napravili su tri zamjene, nakon 45 minuta izašao je i Ivan Rakitić umjesto kojeg je ušao Oliver Torres i dodatno su dali gas. Ipak, tek u 71. minuti Papu Gomez je pogodio, krasno ljevicom izvan kaznenog prostora za 2:1, a u 74. minuti Oliver Torres je zaključio akciju za 2:2. Isti je igrač mogao donijeti i pobjedu, no njegov šut glavom završio je u vratnici.

Za Sevillu, Dinamovog skorog suparnika u Europi, igrali su: Dmitrović - Montiel, Diego Carlos, Rekik, Acuna - Jordan (od 90. Luismi Cruz), Fernando (od 46. Papu Gomez), Rakitić (od 46. Oliver Torres) - Ocampos, Rafa Mir (od 46. Ivan Romero), Corona (od 71. Gudelj). Trener Julen Lopetegui zbog korone drugu utakmicu nije bio na klupi.

U nedjelju Real Madrid dočekuje Elche (16.15), Barcelona navečer gostuje kod Alavesa (21.15), a od ostalih utakmica izdvajamo da Osasuna Ante Budimir igra rano u 14.00 kod Granade. (da)


Nevjerojatan preokret Atletica protiv Valencije

U 22. kolu španjolske Primere nogometaši Valencije su vodili u Madridu 2-0 protiv Atletica. Imali su i 2-1 do 91. minute, ali je na kraju slavio Atletico 3-2.

Musah u 25. i Hugo Durro u 44. minuti donijeli su Valenciji veliku prednost od 2-0 uoči drugog poluvremena. No, povratak domaćina, uz snažnu podršku s tribina, krenuo je u 64. minuti kada je Cunha smanjio na 1-2.

I sve do sudačke nadoknade stajalo je tih 1-2, ali je tada Correa iskoristio zbunjenost gostujuće obrane te je izjednačio na 2-2. Tu nije bio kraj već je Atletico u 93. minuti, nakon sjajne akcije, zabio i treći gol. Strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je Hermoso.

Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko počeo je u udarnoj momčadi Atletica te je izašao nakon sat vremena igre.

Atletico je ostao na četvrtom mjestu ljestvice, ali sada ima četiri boda manje od trećeg Betisa. Valencia je ostala na devetoj poziciji. (Hina)

Linker
06. svibanj 2024 04:37