ZELJKO HAJDINJAK Cropix
TEŽAK ISPIT

‘Lokomotiva je klub kojeg iznimno cijenimo i poštujemo, bez obzira na to u kakvom su sastavu‘

Podravkina sezona zasad je odlična, naslov je osiguran, u Europskoj ligi stiglo se do četvrtfinala
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. travanj 2024. 21:41

Marko Brezić (51) od početka sezone radi kao pomoćni trener u stručnom stožeru Podravke Vegete.

- Hvala upravi kluba i treneru Obrvanu koji me pozvao da mu budem pomoćnik. Nas dvojica poznajemo se dulje vrijeme, u istim ulogama bili smo u Agram Medveščaku 2005./06. i naša je suradnja jako dobra. Puno puta sam ranije dolazio u Koprivnicu kao član suparničkog tabora, Lokomotive, moja sestra Mateja igrala je za Podravku, no nikad nisam ovdje živio. Mogu reći da je Koprivnica lijep grad, a za razliku od Zagreba je i prilično miran. Nema gužve, sve je blizu i to mi odgovara. Klub je odlično organiziran, imamo vrhunske uvjete za rad – kaže Brezić.

Njegov je rukometni životopis prilično zanimljiv. Završio je rukomet na Kineziološkom fakultetu, ima položenu Master Coach licencu, a radio je širom Europe te u SAD-u i Kataru.

- Imao sam sreću da sam kao mladi trener radio s nekim od trenera koji su sad već dugo u mirovini. Krenuo sam već s 18 godina kad sam imao svoju ekipu, vodio sam curice od 12-13 godina. Učio sam od svakoga, počevši od Zorana Mlinarića u Lokomotivi.

Osim s Mlinarićem, surađivao je i s Nenadom Šoštarićem, Abasom Arslanagićem, Josipom Šojatom, Velimirom Kljaićem, Silvijom Ivandijom...

- Bilo je jako zanimljivih stvari koje sam naučio, isto tako sam učio i na greškama koje se nisu smjele ponoviti. Skupio sam jako veliko iskustvo, iz prve ruke sam mogao vidjeti kako reagirati u određenim situacijama.

Nakon desetak godina na poziciji prvog trenera u raznim klubovima, opet je prihvatio ulogu pomoćnika.

- Na usluzi sam glavnom treneru, u prvom redu u pripremi treninga. Radim i video analize, za Europsku ligu smo se odlično pripremili u tom segmentu, igračice su bile izvrsno informirane, od ekipne taktike suparnika pa do pojedinačnih šuteva.

Pomoćnik je ponekad i ‘rame za plakanje‘?

- Zasad toga nije bilo, atmosfera je odlična. Djevojke su prihvatile način rada za što je bilo potrebno razdoblje prilagodbe. Zasad je sve OK, nadam se da neću trebati biti rame za plakanje – smije se Brezić.

S obzirom na to da je u karijeri često radio sa ženskim ekipama, njegovo je iskustvo dobro došlo i Obrvanu koji se u Podravki prvi put u karijeri suočio s takvim izazovom.

- Uvijek mogu prenijeti svoja iskustva, ideje i zamisli njemu kao glavnom treneru koji odlučuje o svemu. Imamo dobru komunikaciju, pomognem mu savjetom ako me to traži, i drago mi je da sad u poziciji da mu ponešto mogu sugerirati.

Podravkina sezona zasad je odlična, naslov je osiguran, u Europskoj ligi stiglo se do četvrtfinala što je malo tko očekivao, ali potpuno zadovoljstvo u Koprivnicu bi donijela dvostruka kruna.

- Kad smo dolazili ovdje, znali smo koji su ciljevi pred nama. Zasad to super ide, ostaje ¼ finala Kupa s Bjelovarom, a zatim Final Four gdje vjerujemo da ćemo se sastati s Lokomotivom što će nam biti možda i najteža utakmica ove sezone, bez obzira sastali se u polufinalu ili finalu. Lokomotiva je klub kojeg iznimno cijenimo i poštujemo, bez obzira na to u kakvom su sastavu, uvijek će imati tu dodatnu motivaciju. Mi ćemo se morati pripremiti na sve moguće zamke i situacije koje se mogu dogoditi u utakmici. Svi se nadamo i želimo da na kraju osvojimo oba trofeja, što bi bila super priča u prvoj godini našeg mandata u Koprivnici – zaključio je Brezić.

Linker
25. travanj 2024 21:41