UROS HOCEVAR/KOLEKTIFF Uros Hocevar/Kolektiff
IZBORNIK ŠOKIRAN REZULTATOM

‘Ovo je bio debakl! Moram priznati da mi je bilo jako teško poslije utakmice, ni poraz toliko ne boli..‘

Makedonski izbornik Danilo Brestovac iznimno je razočaran igrom svojih rukometaša na startu SP-a
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. siječanj 2021. 20:01

Razočarani su bili Makedonci nakon prve utakmice u Egiptu, bez obzira što su navrat-nanos stigli na SP. Kakvu takvu utjehu nakon poraza od Švedske (32:20) Kiril Lazarov mogao je naći u činjenici da se upisao u povijest.

Naime, legendarni Makedonac postao je prvi rukometaš koji je zabija golove na svjetskim prvenstvima u četiri različita desetljeća, odnosno u 1990-ima, 2000-ima, 2010-ima i, eto, sada u 2020-ima.

Prvi gol na SP-u postigao je 1999., a intrigantno je da je to učinio kao 19-godišnjak u istom gradu u kojem je zabio (zasad) i posljednji gol - u Kairu. Naime, SP se 1999. također igralo u Egiptu...

Još jedan rekord koji Lazarov drži na SP-ima je onaj po broju golova na jednom turniru. U Hrvatskoj 2009. godine zabio je čak 92.

Makedonski izbornik: Ovo je bio debakl, nisam to očekivao

Makedonski izbornik Danilo Brestovac iznimno je razočaran igrom svojih rukometaša na startu SP-a u Egiptu. Makedonci, koji su na turnir upali "pet do 12", nakon odustajanja Češke, izgubili su na startu od Švedske s 32:20.

- Sam poraz ne bi toliko bolio, ali ovo je bio debakl. Moram priznati da mi je bilo jako teško poslije utakmice, nisam očekivao takav rasplet. Čak i ako uzmemo u obzir sve probleme, aklimatizaciju, dolazak u dva sata poslije ponoći, četiri sata putovanja na trening i s treninga… Imali smo samo jedan dan da se pripremimo za Švedsku, za razliku od drugih koji su imali koliko-toliko vremena za pripreme - požalio se Brestovac.

Njegova reprezentacija u subotu u drugom kolu skupine G igra protiv domaćina Egipta.

Linker
03. svibanj 2024 16:45