ANTE CIZMIC/CROPIX
NOVA OZLJEDA U NIZU

Preko noći se sve pretvorilo u dramu, Červar šokiran: ‘Nevjerojatno kakav peh, nisam to u životu vidio!‘

Domagoj Pavlović u svojoj je karijeri dosad prošao trnovit put, izgubio je praktički pune dvije sezone...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. prosinac 2020. 11:03

Nije puno potrebno da se jedna dobra, da ne kažemo idealna situacija pretvori u dramu. Prije desetak dana Luka Cindrić je ozlijedio koljeno i dva tjedna proveo na bolovanju. Igora Karačića već tradicionalno muče prepone, što smo se imali priliku uvjeriti u finišu posljednjeg Eura. Aduktor je ponovo problem, Kielce ga želi na operaciji da bi bio spreman za finiš sezone, a nama to naravno prije SP u Egiptu ne paše.


I sada posljednje, prekjučer, vijest da se na treningu Melsungena ozlijedio Domagoj Pavlović. I odjednom od najjače strane, sredine, ostali smo samo s Domagojem Duvnjakom, a to nije idealna situacija koliko god nam je Domagoj dobar i važan.
Domagoj Pavlović sigurno je najveći pehist u tom društvu. Taman se ove sezone vratio nakon onog stravičnog loma noge, igrao odlično u Melsungenu na zadovoljstvo trenera Gudmundssona, pozvao ga je i Lino Červar za utakmicu protiv Mađarske. I to je odigrao dobro, sve se činilo idealnim. I onda opet... Teško je reći kako, zašto, no toliko ozljeda - to doista nije normalno.

'Domba' naviknut na takve situacije će reći:


- Daj molim te nemoj više pisati o ozljedama. Nije ništa, bit' će dobro.


Bit će zapravo šest tjedana mirovanja zbog nekog ligamenta u stopalu, a onda tek povratak na teren s nadom da će do kraja veljače biti u formi, odnosno na raspolaganju, čemu bi se veselio Gudmundsson, ali ne i Červar jer ga gubi kao kandidata za SP u Egiptu u siječnju. Nitko ne može reći da bi Pavlović sigurno bio unutra, jer znao je ne biti često, ali da je mogao pomoći, to je sigurno.


- Pokazao je to svojim odnosom na posljednjoj akciji. Vidio sam želju da se pokaže, da konačno razbije tu priču s ozljedama. Stvarno je nevjerojatno kakav taj dečko ima peh, nisam to nikad u životu vidio. Stvarno mi je žao, jer znam da igra dobro, da je bio na pravom putu, a nije mu bilo lako vraćati se nakon svega. I sad imamo situaciju s Cindrićem, s Karačićem, nema Stepančića još uvijek, Štrleku je puknuo mišić, neki su više u izolaciji nego na terenu... Ne znam, zabrinut sam iskreno, ne znam što će to biti, pa tek na sve to ide korona, testiranja. Nije to baš prikladno vremenu u kojem živimo, posebno ne uz kalendar kakav imamo ove sezone. No, što je tu je, morat ćemo se prilagoditi kako budemo mogli - zaključuje Lino Červar.


Mnogi se pitaju trenira li Pavlović krivo, odnosno jesu li možda nekakvi propusti u trenažnom procesu, primjerice pretjerano forsiranje ili nedostatak prevencije, uzrok takvih teških ozljeda, no sam Pavlović tu priču demantira iz prve.


- Ma sve je bilo u najboljem redu, prošao sam i pripreme i utakmice i sve treninge. Gudmundsson je odličan trener koji čuje igrača. Ali, jednostavno se dogodi situacija na treningu ili na utakmici kada prst ostane u dresu, kada me u prolazu potrgaju za rame. To je rukomet jednostavno rečeno. Naravno da bih ja želio da je u tom smislu bolje, veselio sam se povratku u reprezentaciju, ali eto neće biti prvi puta.


I što sad?
- Ništa, liječenje, treninzi, pa idemo dalje, što drugo - zaključuje Domba iz svog doma u Melsungenu.


Pavlović je na sceni skoro pet godina, a još zbog ozljeda nije uspio otići niti na jedno veliko natjecanje. Čak štoviše minimalno je dvije godine u toj priči izgubio na razna bolovanja. Jedino dosad veće "natjecanje" bile su mu olimpijske kvalifikacija za Rio 2016. No, s obzirom da ima 27 godina, ima još vremena za otići na neko. I to što kaže "samo šest tjedana mirovanja" za njega je prava sitnica.


Ako je itko svladao onu "što te ne ubije to te ojača" onda je to baš on.

Linker
26. travanj 2024 19:44