Predstavljanje Manuela Štrleka u Nexeu

 RK NEXE
GOLEMI PLANOVI

Sprema li se senzacija u hrvatskom prvenstvu? Okupljaju uzbudljivu momčad, grade arenu i napadaju Ligu prvaka

U klub stiže proslavljeni hrvatski reprezentativac, sljedeće tri godine nosit će dres s brojem 26
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 14. ožujak 2023. 08:57

Mali Nexe iz malih Našica postaje sve veći klub, a Našice sve prepoznatljivije na rukometnoj karti Europe. Klub iz Slavonije raste iz godine u godinu, a načinom na koji su predstavili jedno od svojih najvećih pojačanja do sada pokazali su da znaju kako od rukometa napraviti dobru priču i izvan terena, a ne samo na njemu. Manuel Štrlek, jedno od najboljih lijevih krila, od ponedjeljka u podne i službeno je novi Grom. Proslavljeni hrvatski reprezentativac sljedeće tri godine nosit će našički dres s brojem 26.

Potpisivanje ugovora i predstavljanje obavljeno je u dvorani, pred 500-tinjak ljudi među kojima je bilo jako puno djece, a neki od njih možda će se baš zbog Štrleka zaljubiti u rukomet i pokušati ostvariti sve ono što je on ostvario u karijeri ili ga čak i nadmašiti.

- Želim se zahvaliti svim, a pogotovo djeci koja su me došla pozdraviti. Našice, kao i cijela Slavonija vole rukomet i siguran sam da ćemo sljedeće tri godine zajedno uživati - rekao je novi igrač Nexea i povratnik u hrvatsku reprezentaciju.

Oduševilo ga je predstavljanje koje je za njega priredio njegov novi klub.

- Ovakva predstavljanja su se u rukometu rijetko radila, a ja uvijek govorim kako bi rukomet trebalo dignuti na višu razinu kako bi se približio košarci i nogometu.

Zadovoljan je svime što se u njegovom životu događa u posljednje vrijeme.

- Dogodile su se neke pozitivne stvari u posljednjih godinu dana, imam novi klub, vraćam se u hrvatski rukomet, vratio sam se u reprezentaciju i stvarno sam sretan i veselim se vremenu koje je ispred nas.

Pritisak je uvijek prisutan

Štrlekova veličina nije sporna, ali neki će reći - već ima 34 godine.

- OK, imam 34 godine, ali mislim da sam fizički još uvijek jako dobar što pokazujem igrama i u klubu i sad ponovo u reprezentaciji tako da mislim da vrhunski rukomet sigurno mogu igrati još minimalno tri godine na jednom stvarno visokom nivou. Ambicija uvijek imam, uvijek sam bio gladan rezultata i uspjeha i trudit ću se to pokazati na svakom treningu i utakmici.

Nexe je ambiciozan klub koji ne želi ostati “vječno drugi iza Zagreba”, a jasno je da je onda najveći pritisak na najboljim igračima.

- U sportu ako ciljaš na velike stvari pritisak je uvijek prisutan. Trenutačno igram 16. sezonu u Ligi prvaka i stalno imaš taj neki pritisak. Ako želiš imati veliku ekipu, ako želiš osvajati nešto, onda je pritisak sastavni dio života, a mislim da sam se ja kroz svoju karijeru naučio nositi s tim.

image

Manuel Štrlek u novom dresu

RK NEXE

Sezonu će završiti u mađarskom Veszpremu, a od sljedeće ćemo ga gledati u europskim utakmicama Nexea, ali i protiv domaćih klubova. Koliko uopće zna o Premijer ligi?

- Malo sam gledao utakmice Premijer lige jer ih uglavnom nisam ni imao gdje gledati tako da je i to jedan prostor u kojem hrvatski rukomet može napredovati. Svake godine imamo puno mladih igrača i bilo bi dobro da je to više popraćeno televizijskim prijenosima. Nadam se da ću u skoroj budućnosti vidjeti još neke igrače koji će se vraćati iz vana kako bi se liga dignula na još višu razinu.

Jasno je da su u Našicama vrlo sretni što su u svoje rodove uspjeli dovesti igrača svjetske klase.

- Ovo je jedan od najvećih povratnih transfera u povijesti hrvatskog rukometa i nastavak smjera u kojem ide Nexe. Trenutačno smo 16. na ljestvici europskih klubova po uspjehu u zadnjih pet godina, a cilj je da idemo još prema gore. Želimo biti dio rukometne elite i prepoznatljivi kao jedan od najboljih klubova u Europi - kaže predsjednik Josip Ergović.

Uz Štrleka, dres Nexea iduće sezone nosit će i Marko Bezjak.

- Bezjak je jedan od najboljih igrača Magdeburga, koji je prvak svijeta, a nadamo se da će takvih igrača biti još. Ako ne ove godine, onda u narednim sezonama. Ovo je početak jedne nove ere.

Nedostaje još samo dvorana

Sezona ulazi u završnicu, a jasno je što priželjkuju Našičani.

- Svake godine napadamo titulu, ali to je iznimno teško. Već je 30 godina jedan prvak u državi, ali mi svake godine idemo prema tituli i siguran sam da će se ona u Štrlekovom mandatu i dogoditi.

A nakon toga u Našice bi trebala doći i Liga prvaka.

- Mi možemo igrati Ligu prvaka samo kao prvaci Hrvatske, a ni to nije sigurno zbog trenutačnog hrvatskog rejtinga u Ligi prvaka. Imamo odličnu ekipu, imamo publiku, a nedostaje nam dvorana. Nadamo se da će se to realizirati u iduće dvije do tri godine jer smo pokrenuli projekt izgradnje Nexe Arene koja bi imala 4000 mjesta.

image

Trogodišnja vjernost - Manuel Štrlek i Josip Ergović

RK NEXE

Predsjednik je ponosan što sve više igrača, i mladih i onih koji su prošli sve najveće stvari u karijeri kao Manuel Štrlek, prepoznaju Nexe kao klub u kojem žele igrati, ali i na to što igrači iz Nexea odlaze u velike klubove.

- Halil Jaganjac je kod nas došao kao jedan od najvećih svjetskih talenata na poziciji lijevog vanjskog i ostvario veliki transfer iz Nexea, a sad imamo Dominika Kuzmanović koji je trenutačno sigurno hrvatski broj jedan na golu, a ima tek 20 godina. Mislim da radimo odličan posao, a kada naši igrači odu iz Nexea, odu u vrhunske europske klubove.

Linker
09. svibanj 2024 14:09