MOHAMED ABD EL GHANY Afp
DRAMU ODLUČILI SEDMERCI

Umalo velika senzacija na SP-u! Danci razbili Hrvatsku pa na nevjerojatan način izbjegli ispadanje

Čak 80 minuta velike borbe nije dalo pobjednika susreta, kojega je na kraju odlučio rulet sedmeraca
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. siječanj 2021. 19:48

Danci će braniti naslov svjetskih prvaka. U neviđenoj drami nakon dva produžetka i sedmeraca svladali su domaćina 39:38. To je nakon osam puta u nizu prvi puta da domaćin neće igrati polufinale. Na penalima Landin je obranio Ali Zeinu petu seriju, Lasse Svan je zabio i to je bilo to.

Egipćani su bolje otvorili susret, Danci su stizali, no za Dansku to nije problem, jer je brzina vrhunska, pa se sve stiglo. Čak i do plus tri na poluvremenu (16:13).

No, u drugom dijelu Mikkel Hansen glumi djeda Božičnjaka, pa Egipćanima predaje u ruke nekoliko lopti s kojima oni dolaze do egala, pa i do plusa. Završnica uzbudljiva, Yahia diže na 28:27, Sanad spava ne prati Magnusa Landina koji izjednačuje. Zadnji napad Egipat, 20 sekundi. No kriva izmjena Mamdouha donosi domaćima dvije minute i loptu Dancima. I opet Mikkel Hansen dijeli Egiptu loptu umjesto šuta i ide se u produžetak.

image
MOHAMED ABD EL GHANY Afp

U produžetku su se Egipćani malo umorili, posebno u obrani, no Hansen je loptu umjesto da spusti nakon šestog dodavanja bacio i Egipat je dobio penal, a Mikkel Hansen direktni crveni karton. Sanad je zabio za još jedan produžetak (34:34). Danci bez Hansena u produžetak, Hendawy brani sve, ali Danci imaju penal na isteku susreta na sličan način zarađen kao onaj egipatski i Magnus Landin pogađa (35:35) za sedmerce.

image
MOHAMED ABD EL GHANY Afp

Kod Danske Mikkel Hansen 10, Saugstrup i Gidsel po 6, kod Egipćana 10 golova Yahie, 7 Eldere i 6 Ali Zeina.

Danska će u polufinalu igrati protiv pobjednika četvrtfinalnog obračuna Španjolske i Norveške koji je na rasporedu od 20.30 sati, baš kao i preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Francuska - Mađarska i Švedska - Katar.

Linker
27. travanj 2024 00:44