Zlatko Klarić

 DARKO TOMAS Cropix
SAMO DVA REMIJA

Veliki uspjeh gluhih šahista: Osvojeno zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Erzurumu

Hrvatska je već osigurala medalju u disciplini brzopoteznog šaha (blitz)
Piše: HinaObjavljeno: 12. ožujak 2024. 18:38

Muška šahovska reprezentacija gluhih osvojila je zlato na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih u turskom Erzurumu.

Velemajstor Zlatko Klarić, međunarodni majstor Branko Vujaković, FIDE majstor Bogdan Božinović, te majstorski kandidati Toni Vujčić i kapetan reprezentacije Goran Cechi osvojili su prvo olimpijsko zlato u povijesti za našu zemlju u šahu. Tijekom turnira naši šahisti upisali su pobjede protiv Kazahstana, Srbije, Poljske, Italije i Mađarske, dok su remizirali s reprezentacijama Ukrajine i Njemačke.

- Izuzetno smo ponosni što smo osvojili zlatnu olimpijsku medalju, što predstavlja prvo zlato za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama gluhih. Želio bih zahvaliti svim članovima naše ekipe, kao i vodstvu i osoblju Hrvatskog sportskog saveza gluhih na njihovom izvanrednom doprinosu i podršci tijekom ovih 13 nevjerojatnih dana u Turskoj, gdje smo ostvarili naš sportski san - istaknuo je Goran Cechi.

Podsjetimo, hrvatski gluhi sportaši nastupaju na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih, koje se održavaju u turskom Erzurumu. Hrvatska je već osigurala medalju u disciplini brzopoteznog šaha (blitz) gdje je Bogdan Božinović, FIDE majstor, osvojio srebrnu medalju jer je nakon 11 kola imao omjer sedam pobjeda i četiri remija, bez ijednog poraza.

Na ovim Igrama ženska curling reprezentacija u sastavu Marijana Božić, Emina Crnaić, Maja Sertić, Melani Turković i Vanja Živković zauzela je peto. mjesto od ukupno osam reprezentacija s omjerom od tri pobjede i četiri poraza.

Linker
25. travanj 2024 20:31