AP
LAGANA POBJEDA

David Nalbandian deklasirao Marina Čilića u polufinalu ATP Washingtona

Argentinac David Nalbandian sjajnom je igrom pobijedio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića 6-2, 6-2 u polufinalu turnira u Washingtonu
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. kolovoz 2010. 11:50

Argentinac David Nalbandian sjajnom je igrom pobijedio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića 6-2, 6-2 u polufinalu turnira u Washingtonu iz kategorije ATP 500.

Nalbandian se na najbolji mogući način vratio tenisu, nakon što je posljednji ATP turnir prije Washingtona odigrao još u travnju u Monte Carlu. Pauzirao je zbog ozljede bedrenog mišića.

Nekada treći, a danas tek 117. tenisač na ATP ljestvici, svladao je u Washingtonu Čilića praktički jednako uvjerljivo kao i u njihovom jedinom prethodnom meču, 2006. godine u Davis Cupu u Zagrebu. Tada je neiskusni, 17-godišnji Čilić uhvatio samo četiri gema u tri seta, a i ovoga puta je Međugorac ostao na istom broju osvojenig gemova, ali, ipak u dva seta.

Meč je počeo obećavajuće za 13. igrača svijeta, jer je napravio break već u prvom gemu. No, to je bio i jedini dobar trenutak za prvog hrvatskog reketa. Držao je servis za 2-2, a onda je Argentinac napravio seriju od 7 uzastopnih gemova. A nedugo potom je i zaključio dvoboj nakon samo 73 minute igre.

Nalbandian je realizirao 5 od 8 break lopti, a i sam je Čilić apostrofirao briljantne reterne argentinskog tenisača kao ključ u ovome dvoboju, nakon što je na drugom servisu osvojio svega 26% poena!

- Mogao bih na prste jedne ruke nabrojati reterne koje je promašio s bekhend strane. Igrao je stvarno jako, jako dobro i konzistentno. Stavljao me pod veliki pritisak, jer mi nije nudio besplatne poene – prokomentirao je Čilić koji je dvoboj okončao s 27 neforsiranih pogrešaka, gotovo dvostruko u odnosu na Argentinca (14).

- Odlično sam odigrao ovaj dvoboj. Dobro igram cijeloga tjedna. Retern je bio pravi, a kada me taj udarac služi kako treba, sapomouzdanje mi jako raste. Kada ste dugo izvan terena, nedostaje vam tenis i adrenalin u mečevima. Stoga uživam u svakom dvoboju. Naporno sam radio kako bih se dobro spremio. Držim da mogu još tri ili četiri godine igrati na ovako visokoj razini – lamentirao je Nalbandian, malo o dvoboju s Čilićem, malo o karijeri.

Podsjećamo, Nalbandiana u finalu čeka Cipranin Marcos Baghdatis, trenutno 25. svjetski tenisač, koji je pobijedio Belgijanca Xaviera Malissea 6-2, 7-6(4) u prvom polufinalu.

Baghdatis je u osmom gemu drugog seta iščašio gležanj, zbog čega je zatražio tretman fizioterapeuta prije povratka u akciju. Ipak, stisnuo je zube i stigao do pobjede u prvom dvoboju karijere na ATP razini protiv 30-godišnjeg Malissea. Za to mu je trebalo sat i 47 minuta igre.

Dosad je Baghdatis u karijeri u osam odigranih finala osvojio četiri naslova pobjednika. Nalbandianova je biografija znatno bogatija, 10 naslova u 20 odigranih finala. Obojica su, dakle, do ovog meča točno na polovičnom učinku u finalima, u nedjelju će se to promijeniti.

I jedan i drugi će, zanimljivo, igrati svoj prvi finale u SAD-u. Nalbandian i Baghhdatis dosad su igrali četiri puta, a Cipranin je slavio tri puta...

ATP Washington, polufinale:

Baghdatis (8) – Malisse 6-2, 7-6(4)

Nalbandian – Čilić (4) 6-2, 6-2

Linker
15. svibanj 2024 18:39