Mili Poljičak

 RECEP SAKAR Anadolu Agency Via Afp
USPJEH KARIJERE

Fantastični Mili! HR teniska senzacija izborila polufinale Wimbledona, čeka ga i pozivnica za Umag

Za ulazak u wimbledonsko finale trebao bi imati lakši posao, a ide i po titulu u parovima.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. srpanj 2022. 13:52

Prvi put u karijeri Mili Poljičak (17) igrat će u polufinalu juniorskog Grand Slama. U Wimbledonu je apsolvirao najteži ispit dosad, izvukao se iz seta zaostatka i izbacio Švicarca Kiliana Feldbauscha (1-6, 6-3, 6-2).

Za Splićanina je to jedan od najvećih uspjeha juniorske karijere koja se približava kraju, budući da će iduće srijede postati punoljetan. Početkom godine osvojio je turnir kategorije 1 u australskom Traralgonu, nakon toga je kratko bio i drugi junior svijeta, a u svibnju je već zakoračio na razinu više i upisao svoje prve pobjede na Challengerima.

Prije Feldbauscha, Poljičak je izbacio Australca Jina, Kanađanina Weekesa i Amerikanca Gorznyja; nitko mu od navedenih suparnika nije uzeo set. Za ulazak u finale bi trebao imati lakši posao, barem na papiru, jer čeka pobjednika meča između Makedonca Ivanovskog i Španjolca Rodenasa.

Kasnije tijekom dana igrat će i četvrtfinale turnira parova, u kojima su on i Litavac Butvilas prvi nositelji. Suparnici su im Francuzi Debru i Inchauspe. Kako god završio Wimbledon, s titulom ili bez nje, Poljičak je priuštio slatke brige organizatorima Umaga, koji će mu sigurno uručiti pozivnicu - ako ne za glavni turnir, onda svakako za kvalifikacije.

Linker
26. travanj 2024 06:09