BOZIC/BETAPHOTO/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Bozic/betaphoto/Sipa Press/Profimedia
IVANIŠEVIĆ ZA L‘EQUIPE

‘Meč Đoković i Nadal bilo bi najveće četvrtfinale u povijesti RG. A s Rafom je uvijek bolje igrati prije finala‘

Zanimljiv je bio intervju Gorana Ivaniševića za francuski L‘Equipe
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2022. 16:40

"Kada sam vidio ždrijeb u Melbourneu, da budem iskren, rekao sam ok, Nadal će stići do finala. A Novaka tamo nije bilo", rekao je Ivanišević osvrnuvši se na Nadalovo osvajanje rekordnog 21. Grand Slam turnira - Aaustralian Opena. A ždrijeb je odredio da se Ivaniševićev štićenik Novak Đoković i Nadal mogu susresti već u četvrtfinalu Roland Garrosa.

"Rafa je nevjerojatan i imam ogromno poštovanje za njega. U finalu Australian Opena Medvjedev nije mogao zaključiti meč protiv Rafe, a to vam se protiv njega ne smije dogoditi. Prije sedam ili osam godina sam rekao da će Rafa i Novak osvojiti 20 i više Grand Slamova i evo, Nadal je to već uspio", rekao je Ivanišević o osvajaču rekordnog 21 Grand Slam naslova.

Prošle godine Nadal i Đoković susreli su se u polufinalu Roland Garrosa, a sada je moguć okršaj i stepenicu ranije.

"Iskreno, to je u redu. Igrali su već toliko puta. Prošle godine u polufinalu, prije dvije godine u finalu, sada u četvrtfinalu. Možda će sljedeće godine igrati u 1. kolu", šalio se Ivanišević.

Kako vidi novi moguć okršaj Nadala i Đokovića?

"Rafa ili ne, Novak se mora koncentrirati na sebe i prvo doći do četvrtfinala. Ako dođe do tog meča, bit će sigurno najveće četvrtfinale u povijesti Roland Garrosa. Rekao sam i prošle godine da je uvijek bolje igrati s Rafom prije finala i dalje to mislim. Rafa u finalu Roland Garrosa, tad ga je teško pobijedtiti", zaključio je Ivanišević o Španjolcu koji je u lovu na svoj 14. naslov na French Openu.

Linker
28. travanj 2024 00:42