VINCENZO PINTO Afp
WIMBLEDON

Mektić i Pavić do 20. uzastopne pobjede na travi, već znaju i sljedeće suparnike

Začetak njihove fantastične serije na zelenoj podlozi seže u prošlo ljeto...
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 02. srpanj 2022. 14:24

Nikola Mektić i Mate Pavić nastavljaju svoj pobjednički niz na travi. Upisali su i 20. uzastopnu pobjedu nadigravši u 2. kolu američku kombinaciju Nicholasa Monroea i Tommyja Paula sa 6:2, 3:6, 6:3, 6:2.

Začetak njihove fantastične serije na zelenoj podlozi seže u prošlo ljeto, kada su osvojili Eastbourne (4 pobjede) pa Wimbledon (6), te ove godine dodali Queen's (4), ponovili Eastbourne (4) i zasad prva dva kola Wimbledona.

Protiv Monroea i Paula izgubili su set nakon što u prethodnih pet mečeva nisu protivnicima dopustili niti to, ali daleko od toga da su Amerikanci bili ozbiljna prijetnja našem tandemu koji ne samo na travi, već općenito posljednja dva mjeseca igra u fenomenalnoj formi.

Naime, u tom su razdoblju odigrali 22 meča i pobijedili u svakom osim u jednom. Poraženi su od Bopanne i Middelkoopa u 3. kolu Roland Garrosa, dok su u 21 meču izlazili kao pobjednici te pri tome osvojili Rim i Ženevu na zemlji pa već spomenuti Queen's i Eastbourne na travi.

Sljedeći protivnici su im Lloyd Glasspool i Harri Heliovaara, koji su im dobro poznati, pogotovo na travi. Igrali su dva puta međusobno, lani u Eastbourneu, nedavno u finalu Queen'sa i oba puta su Mektić i Pavić bili bolji.

Linker
28. travanj 2024 17:34