ODBROJAVANJE JE POČELO

Lanjski laureati prvog Zlatnog Studija i dive na pozornici

Samo nas nekoliko dana dijeli od dodjele druge medijske nagrade u čak 20 različitih kategorija

Tek nekoliko dana nas dijeli od velikog spektakla, druge po redu dodjele najveće medijske nagrade Zlatni Studio, 2. veljače, kada će iznova “najbolji birati najbolje” i kada ćemo uživo iz najvećeg studija HTV-a “Anton Marti” proglasiti pobjednike u čak 20 kategorija.

U duhu neizvjesnosti i napetosti prisjetili smo se prošlogodišnje večeri za pamćenje kada se na istom mjestu okupila filmska, glazbena, televizijska, kazališna i radijska krema, a poseban glamur čitavom događaju dale su dame u svojim raskošnim toaletama. Muške uzdahe najviše je svojom pojavom mamila Jelena Rozga u izazovnoj crvenoj haljini, koja joj je fantastično pristajala.

Najveći pljesak publike u studiju dobile su za svoj nastup tri dive domaće estrade, Gabi Novak, Tereza Kesovija i Radojka Šverko, a ovacije publike dobili su i tvorci prošlogodišnjeg hita godine Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević za pjesmu “Ako voliš ovu ženu” koju su zajednički otpjevali Željko Bebek i neprežaljena glazbena legenda Oliver Dragojević. Tom se prilikom Mihaljević prisjetio i reakcije ove dvojice izvanserijskih vokala kad im je poslao pjesmu. I dok je Bebek odmah pristao, Oliver se sedam dana nije javljao.

- Onda sam ga pun strahopoštovanja nazvao, a on mi je rekao: ‘Pa šta ti nisam javio? Pjesma je sjajna! Naravno da ću je snimiti sa Željkom’ - ispričao je tada Mihaljević. Iako zbog bolesti već tada naš Oliver nije mogao doći u Zagreb primiti dvije nagrade koje su mu dodijeljene, iz svoje Vele Luke zahvalio je publici zbog čijih je glasova nagrađen.

Nagrada za Olivera

- Ovdje i nije bila neka velika hladnoća, ali pao je snijeg na brdima, što je svima nama u Veloj Luci bilo veliko iznenađenje. Bura je stala, nagrade će mi poslati iz Zagreba, a nadam se i vjerujem da ću još mnogo lijepih skladbi otpjevati - poželio je u tom trenu Oliver, no nažalost nije dočekao svoju novu pjesmu.

CROPIX
Josipa Lisac

Najviše pažnje na prvoj dodjeli privukao je dolazak Josipe Lisac i, naravno, njezin nepogrešiv i prepoznatljiv modno-scenski izričaj upotpunjen neobičnim metalik plavim cilindrom. Iako nije odnijela pobjedu u konkurenciji za najbolju pjevačicu godine, Josipa je mladoj glazbenici Miji Dimšić nakon uručenog Zlatnog Studija dala vrijedan savjet.

- Na dodjeli sam prvi put imala čast upoznati Josipu Lisac, koja mi je čestitala na nagradi i dala nekoliko savjeta. Upozorila me da ulazim u svijet u kojem ima i lijepih i ružnih stvari, ali da se na kraju sve isplati - ispričala je Mia. Josipa Lisac obilježila je još jednu pobjedu, onu Andrije Jarka za najboljeg televizijskog novinara. Njemu je naša glazbena diva, otkrio je Jarak, dala poljubac jer je sjedila pored njega, a to će, svakako, pamtiti. Također je rekao i kako će nagradu držati na polici u dnevnom boravku da je može vidjeti svakog jutra dok ispija prvu kavu.

Među najglasnijima i najveselijima na gala večeri Zlatnog Studija bili su, bez konkurencije, finalisti iz radijskih kategorija, ali definitivno su najdulje svoju pobjedu slavili producenti serijala “Crno-bijeli svijet”. Oni su nakon koktela, koji je nakon dodjele organizirao Jutarnji list, nastavili feštu u još par klubova te se rastali u prijepodnevnim satima idućeg dana.

CROPIX
Stjepan Jimmy Stanić

Zanimljive su bile i posvete nagrađenih finalista. Tako je, primjerice, Zoran Šprajc, nagrađen kao najbolji televizijski voditelj godine, zahvalio svim čitateljima Jutarnjeg lista i Studija, gledateljima RTL Direkta, ali i - samom sebi.

- Zahvaljujem i samom sebi što nikad nisam rekao da se nikad neću vratiti na HRT, s kojeg sam u bolju budućnost otišao prije nekoliko godina jer, eto, da sam to rekao, sad ne bih mogao doći po ovu nagradu, morali bi mi je dodati preko ograde - nasmijao je sve Šprajc.

Nagrađen za najbolju mušku ulogu u kazalištu, Bojan Navojec svojim je govorom također izazvao val smijeha u publici, ali na koncu je nagradu posvetio disleksičnoj djeci jer se s time i sam nosi.

Protiv diskleksije

- A kako se boriti protiv disleksije, šteta je što ne možemo pitati Einsteina, Anthonyja Hopkinsa ili Agathu Christie kako su uspjeli, ali uspjeli su. Uvijek je disleksija tu, ali svoje osjećaje brusiš. S vremenom, eto, shvatiš da si svašta u životu, pa i to da si disleksičan. No, prvih godina školovanja izbačen si iz igre i etiketiran.

I zato ovu nagradu posvećujem disleksičnom plemenu. Uz napomenu da smo možda najveća manjina jer nas ima između deset i 12 posto - rekao je Navojec. Na dodjeli je uživala i najbolja glumica u kazalištu Ksenija Marinković, a posebno ju je oduševio dvojac koji joj je uručio Zlatni Studio.

- Nagradu su mi uručili Vesna Spinčić-Prelog i Oliver Mlakar, koje sam zamolila i da se fotografiraju sa mnom jer sam bila jako sretna što su mi je baš oni dali - priznala je Ksenija Marinković.

Za najboljeg mladog glumca u kazalištu nagrađen je Filip Vidović, no kako nije očekivao da će baš on biti dobitnik, u prvi tren na svečanoj dodjeli nije čuo da ju je dobio.

Odlične reakcije

- Mislio sam da se samo nabrajaju nominirani glumci. Kolegica mi je onda rekla da sam ja dobitnik, a kako sam isprva mislio da se šali, trebalo mi je par minuta da shvatim da mi govori istinu - rekao je Vidović.

Najboljom grupom u konkurenciji s Općom opasnosti i Parnim valjkom proglašeno je bilo Hladno pivo, koje je ujedno lani slavilo i 30 godina karijere.

- Lijepo je da znaju prepoznati mlade talente jer u ovoj oštroj konkurenciji Hladno pivo je bilo najmlađi bend. Još jednom čestitam čitateljima Jutarnjeg lista na profinjenom glazbenom ukusu - u svom je stilu nagradu komentirao frontmen benda Mile Kekin.

A samu dodjelu na lijep je način opisala na svom Facebooku uzvanica Mani Gotovac, napisavši: “Sinoć na dodjeli nagrada Zlatni Studio nešto se dogodilo: nitko nije dobio nagradu ni po babi ni po stričevima, nego po zasluzi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:19