KSENIJA MARINKOVIĆ

Zlatni Studio donio mi je uzbuđenje, ipak ga bira publika

 
 Marko Todorov / CROPIX

Ksenija Marinković bez dvojbe je jedna od naših najboljih glumica. Svaka uloga u njezinoj izvedbi u najmanju je ruku izvrsna, a njezinu glumačku veličinu prepoznali su i publika i tisuće čitatelja Studija, koji su je na prvoj dodjeli naše najveće medijske nagrade odabrali za najbolju kazališnu glumicu. Kipić Zlatnog Studija osvojila je za ulogu Jevrese u predstavi “Ljudi od voska”, koja je ujedno proglašena i najboljim kazališnim komadom.

Uzbudljiva uloga

- Bila sam jako sretna kad sam osvojila Zlatni Studio, posebno jer to priznanje dolazi od publike. U svakom slučaju, bila mi je to zanimljiva i uzbudljiva uloga - prisjeća se Ksenija.

Ovogodišnju konkurenciju glumica itekako odobrava, no njezin je favorit njezina kolegica iz matičnog HNK, Nina Violić u ulozi Milene u predstavi “Ciganin, ali najljepši”.

- Čestitam svim nominiranim kolegicama, no moj je favorit Nina, koja je stvarno izvrsno odradila Milenu - iskrena je Ksenija.

U konkurenciji za Zlatni Studio našla se i serija “Ko te šiša”, u kojoj glumica ima jednu od glavnih uloga.

- Držim fige svojoj seriji. Lijepa se i vesela ekipa okupila na setu i stvarno uživamo to raditi, što je vjerojatno i publika osjetila. Upravo snimamo još desetak epizoda i to mi je pravi gušt - ispričala je glumica.

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

Zanimljivu, iako ne veliku ulogu ima i u novoj komediji Vinka Brešana “Koja je ovo država”, koja ima status najiščekivanijeg filma godine.

- Mala je to ulogica. Igram ženu grobara, ali kontekst svega treba pogledati u filmu kojeg svima toplo preporučujem - najavljuje.

Kad je kazalište u pitanju, Ksenija radi punom parom. Odličnu ulogu mame Pollitt ima u predstavi Paola Magellija “Mačka na vrućem limenom krovu”, a nova je premijera čeka u travnju pod redateljskom palicom Bobe Jelčića.

Uvijek aktivna

- Paolo Magelli već je godinama jedan od najuzbudljivijih redatelja i s njim je fantastično raditi jer uvijek nađe zanimljiv ključ za svačiju ulogu. A sad sam upravo s Bobom Jelčićem počela raditi predstavu “Tri sestre”. Probe su polagano počele razgovorima s Bobom s kojim surađujem godinama i imamo stvarno dugo radno prijateljstvo koje traje još od Akademije, odnosno već 30 godina.

Predstava će sigurno biti u Bobinom stilu specifična. Igram Olgu, najstariju od tri sestre. A mogu reći i da će se predstava igrati izvan HNK u, kako smo ga nazvali, Laboratoriju, a gdje će se igrati saznat će se na vrijeme - otkriva Ksenija.

Ništa manje aktivna nije ni kad je film u pitanju, no na tom planu zasad je prilično tajnovita.

- Dogovorila sam jednu ulogu, ali detalje ću otkriti kad za to dođe vrijeme. Mogu tek nagovijestiti da će se vjerojatno snimati u Makedoniji i Beogradu. Ne volim o svojim ulogama govoriti unaprijed, a isto tako u planu imam i predstavu za koju je, također, još prerano za pričati - kaže glumica.

Užurbani radni ritam često daje malo vremena za odmor, no, kako kaže Ksenija, nakon “Mačke na vrućem limenom krovu” ipak se uspjela lijepo odmoriti.

- Imala sam odličan odmor koji je potrajao do Nove godine. Nigdje nisam putovala, uglavnom sam odmarala na potezu kauč - frižider i uz dobru knjigu imala sam pravu zimsku idilu.

Kćer Korina, koju glumica ima iz braka s Kristijanom Ugrinom, i sama je krenula stopama roditelja i trenutno je na trećoj godini glume na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

- Moj savjet kćeri bio je “snalazi se kako znaš”. Nisam u početku bila presretna što je odabrala glumu, ali odrasla je u tom krugu i ja joj jedino mogu biti podrška. Kad se odlučila za glumu vidjela sam da to čvrsto želi i nije se pokajala. U budućnosti bi se voljela naći s njom u nekom zajedničkom projektu i veselim se tome - tvrdi Ksenija. Novogodišnje odluke za glumicu su odavno prestale biti praksa i od njih je, kaže, još prije nekoliko godina odustala.

- Svaki dan si obećam da ću manje jesti, a više hodati, ali na kraju najbitnije je da je zdravlja, a sve ostalo će biti super - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:00