ZLATNI STUDIO

MIRKO FODOR JEDINI JE NOMINIRAN U DVIJE KATEGORIJRE 'Lijepo je biti nominiran, ali još ljepše bi bilo nešto osvojiti...'

 
Mirko Fodor na snimanju emisije Volim Hrvatsku na HRT-u.
 Boris Kovačev / CROPIX

Jesi nominiran i za kovinotokara godine? Vodoinstalatera? Lutkara? Ili si i najbolji skijaš?”, krenuli su zezati Mirka Fodora njegove kolege Tihomir Žarn i Igor Miladinov, čim su pročitali da HRT-ov voditelj konkurira u čak dvije kategorije za nagradu Zlatni Studio. Fodor, kako nam je to sada otkrio, u tom trenutku uopće nije znao o čemu pričaju, točnije da je jedini koji ima dvije nominacije, kada su u pitanju radio i televizija.

Duple nominacije

Jedna je za Radijski glas godine (emisija “Globotomija” HR), a druga za TV voditelja godine (Volim Hrvatsku i Dobro jutro, Hrvatska HTV).

- Lijepo je biti nominiran, a još ljepše kada bih napokon nešto i osvojio - uz smijeh uzvraća Fodor. Naime, već je nekoliko puta bio nominiran za raznorazna priznanja, čak je već imao i dvostruke nominacije, no nikada kući nije otišao s “kipićem”.

Mirko Fodor, inače profesor zemljopisa i povijesti, na televiziji je počeo raditi još 1986. godine. Za razliku od većine svojih kolega, radio je uslijedio tek poslije, točnije 1992., kada je krenula Radio Cibona. Kroz svoju karijeru dugu više od 30 godina odradio je cijeli niz projekata koje je uvijek obilježio svojim prepoznatljivim stilom. Pjevao je, plesao i uvijek se zezao. Naravno, ovisno o formatu emisija...

Sve na svom mjestu

- Naravno da ne mogu uvijek biti ‘neozbiljan’. Jedno je show ‘Volim Hrvatsku’, a drugo ‘Dobro jutro’, to su dvije različite emisije. Zato mislim da sam trebao biti nominiran i u kategoriji glumca, ipak sam ja član i te udruge - odgovora Fodor. Koji medij mu je draži, radio ili televizija, na to pitanje ne može odgovoriti. Nije to za usporediti, nastavlja, iako mu radijski program, točnije “Globotomija”, koja se emitira već 20 godina i koju radi sa suvoditeljem Androm Tomovićem, ostavlja mnogo više slobode za “divljanje”.

- Moram ipak priznati da mi je izuzetno drago kada me prepoznaju i zbog radija, kažu da nas redovno slušaju i da me ljudi ne prate samo kroz televizijske emisije - zaključuje. Što se tiče prošle godine, kaže, izuzetno je zadovoljan.

- Sve mi je bilo nekako na svom mjestu. I poslovno i privatno. Snimao sam show ‘Volim Hrvatsku’, koji mi je super, sa super ekipom uz koju je užitak raditi, baš kao i ‘Dobro jutro’. Tu je i ‘Globotomija’ uz koju sam vezan, tako da samo mogu reći da je 2017. bila za mene odlična - zaključio je Mirko Fodor.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:25