IŠČEKIVANJE

BRITANSKE KLADIONICE ZATRPANE UPLATAMA: 'ČINI SE DA JE NETKO DOZNAO SPOL KRALJEVSKE BEBE' Gotovo svi vjeruju da će Meghan roditi curicu

princ Harry i Meghan Markle
 Profimedia, Press Association

Princ Harry i supruga Meghan Markle početkom svibnja dobit će djevojčicu Dianu - barem tako tvrde britanske kladionice.

Dok kraljevski promatrači iščekuju rođenje prve bebe vojvode i vojvotkinje od Sussexa, igrači se klade na spol djeteta, kad će se roditi i kako će se zvati te hoće li biti "ginger" kao i princ Harry.

Britanske kladionice uvjerene su da će beba, sedma u redu za prijestolje, biti djevojčica.

Kladionice William Hill snizile su koeficijent za rođenje djevojčice na 2/5, što je klađenje s pet funti na dobitak od dvije funte, implicirajući da je to ispravan ishod u pet od sedam šansi.

No igrači su svejedno nastavili gomilati velik novac, što je prisililo kladionice da 9. travnja obustave klađenje.

- Na regularnom tržištu to znači da su ljudi saznali spol - rekao je Rupert Adams, glasnogovornik kladionica William Hill, dodajući kako je jedina druga mogućnost da kockari jednostavno slijede tuđe oklade, pod pretpostavkom da je tajna procurila.

- Bit ću zapanjen ako ne bude djevojčica - rekao je Adams.

Šanse za crvenokosu bebu su 3/1.

Diana, LeBron ili Džingis?

Ime Harryjeve majke, tragično preminule u automobilskoj nesreći 1997., dominira na kladionicama.

- Ime Diana je vrući favorit. Ne razumijem to uopće. Ne bih se volio podsjetiti te nesreće svakoga jutra, ali 60 posto svih oklada je na ime Diana - rekao je Adams.

U kladionicama Paddy Power šanse za Dianu su 3/1, za Grace 7/1, Alice 10/1, Isabellu 12/1, Victoriu i Alexandrinu na 14/1 te Elizabeth na 20/1.

Imena dječaka kreću s Arthurom na 12/1, Charlesom 14/1, Jamesom i Edwardom na 16/1, Alexanderom 20/1 te Jacobom i Francisom na 25/1.

Razmatraju se i manje vjerojatna imena, kao što su Barry, Tyrone, Rhys i Theresa na 250/1, ali i Džingis, Thor, Buda, Muhamed, Isus i Donald na 500/1. Nekoliko je oklada stavljeno na imena LeBron i Chardonnay, rekao je Adams.

Osim imena Diana, kladioničari pojačano podupiru Isabellu, Rose i Grace.

- Zbog hrpe oklada online i u kladionicama na ime Isabella, bili smo primorani spustiti cijenu - izjavila je glasnogovornica kladionica Paddy Power Amy Jones.

Djeca Harryjeva brata, princa Williama, i njegove supruge Kate, zovu se George, Charlotte i Louis.

- Za svakoga od njih je "konačni favorit" kad smo zatvorili oklade bio ispravan - rekao je Adams.

Većina oklada stavlja se na ime nakon objave rođenja djeteta.

Favoriti za kumove Clooneyjevi ili Beckhamovi

Kladionice su sigurne da će se dijete roditi u svibnju, u novoj kući Frogmore Cottage u blizini Windsor Castlea, zapadno od Londona.

Prosječna oklada na kraljevsko dijete je oko 4 funte (4,65 eura). Očekuje se da će cijelo tržište obrnuti novac u vrijednosti od oko 5 milijuna funti, rekao je Adams.

Igrači se mogu kladiti hoće li najmlađa kraljevska beba ili njegov godinu dana stariji bratić Louis ostvariti bolje rezultate u školi, tko će se prvi vjenčati, pa čak i oćelaviti.

Oklade se također nude za kumove djeteta. George i Amal Clooney, David i Victoria Beckham, Serena Williams, Elton John, Priyanka Chopra i Oprah Winfrey su među slavnim favoritima za kumstvo kraljevskoj bebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:18