IŠČEKIVANJE

BRITANSKE KLADIONICE ZATRPANE UPLATAMA: 'ČINI SE DA JE NETKO DOZNAO SPOL KRALJEVSKE BEBE' Gotovo svi vjeruju da će Meghan roditi curicu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.04.2019. u 13:13

Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex visit New Zealand House in London to sign the Book of Condolence after the recent terror attack which killed 50 people in Mosques in Christchurch on March 19, 2019, Image: 420696562, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

princ Harry i Meghan Markle

Princ Harry i supruga Meghan Markle početkom svibnja dobit će djevojčicu Dianu - barem tako tvrde britanske kladionice.

Dok kraljevski promatrači iščekuju rođenje prve bebe vojvode i vojvotkinje od Sussexa, igrači se klade na spol djeteta, kad će se roditi i kako će se zvati te hoće li biti "ginger" kao i princ Harry.

Britanske kladionice uvjerene su da će beba, sedma u redu za prijestolje, biti djevojčica.

Kladionice William Hill snizile su koeficijent za rođenje djevojčice na 2/5, što je klađenje s pet funti na dobitak od dvije funte, implicirajući da je to ispravan ishod u pet od sedam šansi.

No igrači su svejedno nastavili gomilati velik novac, što je prisililo kladionice da 9. travnja obustave klađenje. 

- Na regularnom tržištu to znači da su ljudi saznali spol - rekao je Rupert Adams, glasnogovornik kladionica William Hill, dodajući kako je jedina druga mogućnost da kockari jednostavno slijede tuđe oklade, pod pretpostavkom da je tajna procurila.

- Bit ću zapanjen ako ne bude djevojčica - rekao je Adams.

Šanse za crvenokosu bebu su 3/1.

Diana, LeBron ili Džingis?

Ime Harryjeve majke, tragično preminule u automobilskoj nesreći 1997., dominira na kladionicama.

- Ime Diana je vrući favorit. Ne razumijem to uopće. Ne bih se volio podsjetiti te nesreće svakoga jutra, ali 60 posto svih oklada je na ime Diana - rekao je Adams.

U kladionicama Paddy Power šanse za Dianu su 3/1, za Grace 7/1, Alice 10/1, Isabellu 12/1, Victoriu i Alexandrinu na 14/1 te Elizabeth na 20/1.

Imena dječaka kreću s Arthurom na 12/1, Charlesom 14/1, Jamesom i Edwardom na 16/1, Alexanderom 20/1 te Jacobom i Francisom na 25/1.

Razmatraju se i manje vjerojatna imena, kao što su Barry, Tyrone, Rhys i Theresa na 250/1, ali i Džingis, Thor, Buda, Muhamed, Isus i Donald na 500/1. Nekoliko je oklada stavljeno na imena LeBron i Chardonnay, rekao je Adams.

Osim imena Diana, kladioničari pojačano podupiru Isabellu, Rose i Grace.

- Zbog hrpe oklada online i u kladionicama na ime Isabella, bili smo primorani spustiti cijenu - izjavila je glasnogovornica kladionica Paddy Power Amy Jones.

Djeca Harryjeva brata, princa Williama, i njegove supruge Kate, zovu se George, Charlotte i Louis.

- Za svakoga od njih je "konačni favorit" kad smo zatvorili oklade bio ispravan - rekao je Adams.

Većina oklada stavlja se na ime nakon objave rođenja djeteta.

Favoriti za kumove Clooneyjevi ili Beckhamovi

Kladionice su sigurne da će se dijete roditi u svibnju, u novoj kući Frogmore Cottage u blizini Windsor Castlea, zapadno od Londona.

Prosječna oklada na kraljevsko dijete je oko 4 funte (4,65 eura). Očekuje se da će cijelo tržište obrnuti novac u vrijednosti od oko 5 milijuna funti, rekao je Adams.

Igrači se mogu kladiti hoće li najmlađa kraljevska beba ili njegov godinu dana stariji bratić Louis ostvariti bolje rezultate u školi, tko će se prvi vjenčati, pa čak i oćelaviti.

Oklade se također nude za kumove djeteta. George i Amal Clooney, David i Victoria Beckham, Serena Williams, Elton John, Priyanka Chopra i Oprah Winfrey su među slavnim favoritima za kumstvo kraljevskoj bebi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo