POVIJESNA PODUDARNOST

DANAS POSTAJE PRVA DAMA, A JOŠ 1993. 'PUCALA' JE NA MJESTO PRVE ŽENSKE PREDSJEDNICE Evo kako je izgledala politička kampanja Melanije Trump...

 Andrew Kelly / REUTERS

Atraktivna brineta izlazi iz zrakoplova, hoda do automobila, koji ima policijsku pratnju, prate je tjelohranitelji, a na ulicama je dočekuje oduševljena masa ljudi, kojoj elegantna dama maše u stilu natjecateljica sa svjetskih izbora ljepote, tako je Melania Trump, koja danas, u petak, i službeno postaje prva dama Sjedinjenih Američkih Država, prikazana u reklami iz 1993. godine.

Supruga Donalda Trumpa tada je imala 23 godine, još se zvala Melanija Knavs i u rodnoj Sloveniji maštala je o velikoj karijeri na modnim pistama.

Reklamu u cijelosti možete pogledati na stranici Dnevnik.hr.

Screenshot

Za snimanje ju je angažirala slovenska modna kuća, a u njoj je glumila, ni manje ni više, nego predsjednicu SAD-a. Melania je pred kamerama čak i prisegnula za svoj imaginarni predsjednički mandat, a danas će u istoj ulozi, ali stvarnoj, gledati supruga Donalda, za kojega se udala 2005. godine.

'Ovo je nevjerojatna povijesna podudarnost. Iako je tada moda bila drugačija, Melania je izgledala svjetski, profinjeno i uglađeno. Angažirali smo je jer je bila tiha, dostojanstvena, drugačija od svih drugih manekenki koje su nam nudili', prisjetila se scenaristica reklame Jožica Brodarič.

Javnost danas osobito intrigira jedan detalj iz reklame, koji je još prošle godine za strane medije objasnio redatelj spota Andrej Košak.

'Dio scenarija bilo je potpisivanje dokumenta kojim je Melania, kao prva ženska predsjednica u povijesti, dala dopuštenje trojici muškaraca za prelazak granice između dvije države', rekao je Košak.

Za razliku od nje, suprug Donald gradio bi zid na granici s Meksikom kako bi zaustavio imigrante iz te zemlje, koje je nazvao silovateljima i kriminalcima.

Republican presidential nominee Donald Trump points at his wife Melania Trump at a campaign rally in Wilmington, North Carolina, U.S. November 5, 2016.   REUTERS/Carlo Allegri
Carlo Allegri / REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:51