LIJEPA I TALENTIRANA

ANTONIA MATKOVIĆ ŠERIĆ, JEDNA OD MENTORICA U SHOWU 'THE VOICE': 'Sa 16 godina po Marmontovoj ulici šetala sam u štiklama - i baka mi je bila takva!'

 
Antonia Matković Šerić
 Neja Markicevic / CROPIX

Još otkako se pojavila na našoj sceni, Antonia Matković Šerić, članica grupe Pavel, koja uspješno plovi i samostalnim vodama pod umjetničkim imenom Tonka, pažnju javnosti, osim glazbenim talentom, plijeni i prepoznatljivim modnim izričajem.

Unatoč punom rasporedu - Antonia ima svoj “dnevni posao”, radi u restauratorskoj struci, a trenutačno je angažirana i u showu “The Voice” kao dio mentorskog tima Ivana Dečaka - za modu uvijek nađe vremena, a više o svom stilu otkrila je u razgovoru za "Stil" Slobodne Dalmacije.

Kako biste opisali svoj modni izričaj?

- Ženstven, nježan, šaren, eklektičan. Volim se mijenjati, moda me veseli, a zbog prirode bavljenja glazbom svako toliko moram birati nove odjevne kombinacije u suradnji sa svojom stilisticom Marijom Cvitanović, što me iznimno raduje.

Kad se kod vas probudio interes za modu? Imate li uzore na ovom polju?

- Odmalena sam jako voljela mamine krpice i haljine, štikle sam navlačila stalno, tako da sam već sa šesnaest godina po Marmontovoj šetala u maminim štiklama, onima za koje je ona nevoljko procijenila da ih smijem obuti. Uvijek sam jako voljela haljine i neobične odjevne kombinacije, a mislim da sam to naslijedila od svoje mame Ine i njezine mame, a moje bake Tonke.

Baka Tonka je u mladosti navodno bila veoma zgodna i lijepo se 'nosila', a bila je i krojačica pa je znala skrojiti za sebe i druge. Nisam krenula njezinim stopama što se šivanja tiče, ali karakter se nedvojbeno prenio preko mame na mene.

Modni uzori i žene koje me inspiriraju su one koje odišu ženstvenošću i samopouzdanjem, a nisu trendi odjevene. Ne volim masovno praćenje trendova, to mi vrlo brzo dosadi. Uvijek su mi zanimljive Judita Franković, Gwen Stefani, Ida Prester, pa i neke moje frendice koje me svakodnevno inspiriraju.

Zagreb, 270117.
Hypo centar, Dvorana Kornati.
Odrzan 64. Zagrebacki festival na kojem su izvedene 22  nove pjesme, koje je urednistvo festivala odabralo od 270 prijava.
Na fotografiji: Antonia Matkovic i Aljosa Seric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Antonia Matković Šerić i Aljoša Šerić

Gdje najčešće kupujete odjeću? Jeste li pobornica online shoppinga?

- Imam sreću što surađujem s Marijom Cvitanović, stilisticom i dizajnericom, koja me za potrebe javnih nastupa dotjera od glave do pete. Prije nastupa dođem u njezin frizerski salon, sredi mi kosu (često mijenjamo boje kose), što me uvijek jako raduje, a onda se bacimo na izbor haljina i outfita. I privatno nosim neke njezine haljine, a kad zađem u svijet online shoppinga, vjerna sam Zari i Mangu.

Online shopping zaista volim, prezaposlena sam i nemam vremena za klasično traženje odjevnih predmeta, a i grozim se gužvi… Najčešće kupujem nakon što odgledamo sve serije i filmove, nakon što Luna zaspi, pa imam sat vremena samo za sebe, navalim na artikle i samo ubacujem u košaricu.

Događa li vam se da kupite odjevni predmet koji nikad ne odjenete?

- Da, imala sam fazu kupnje svega sjajnoga i sa šljokicama, i čim sam nabavila nekoliko takvih haljina, krenuo je šljokičasti trend i sve to mi se više nije sviđalo. Ni dandanas ne volim sjajne ljuskice ili šljokice, mora se baš potrefiti da bude dobra boja i kroj.

Koje komade odjeće već godinama imate u ormaru? Možete li izdvojiti nekoliko omiljenih?

- Uglavnom su to haljine koje su uspomena na neke bitne nastupe ili životne događaje. Čuvam haljinu u kojoj sam nastupala na Zagrebačkom festivalu 2016. godine, čuvam svoju vjenčanicu, štikle iz Ledenka koje mi je mama kupila za maturalnu večer. Sve svoje štikle čuvam i pazim na njih, slaba sam na dobre cipele i visoke potpetice.

Imate li i određene beauty rituale?

- Nikad ne zaspem bez skidanja šminke i masaže lica za vrijeme nanošenja kreme. Imam lijepu kožu na mamu Inu, pa ne koristim nikakve posebne kreme, pilinge ili maske, kako se ono kaže: plava Nivea i to je to.

Koji se proizvodi uvijek nalaze u vašoj torbici, odnosno bez čega ne izlazite iz stana?

- Labello, ruž, krema za ruke.

Je li se vaš modni izričaj u nekom pogledu promijenio otkako ste prije tri godine postali majka?

- Nije, i dalje izgledam kao djevojčica, volim casual odijevanje, ponekim zanimljivim detaljem sve 'podignem'. Možda sam jedino postala praktičnija jer kad izlazimo van s Lunom, moram svašta staviti u torbu, od vlažnih maramica do grickalica i napitaka, tako da pažljivo biram odjeću za park jer se svi vratimo prašnjavi i blatnjavi.

Zagreb, 290518.
Studio HNK.
Antonia Matkovic Seric.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Antonia Matković Šerić

Možete li nam reći nešto više o angažmanu u showu “The Voice” gdje ste dio mentorskog tima Ivana Dečaka?

- Sretni smo što imamo priliku ponovno biti dijelom showa 'The Voice Hrvatska', Dečak nas je opet okupio i zahvalni smo mu na tome. Kandidati su sjajni, marljivi, željni pjevanja, ugodni i pristojni. Zaista se veselimo svakoj probi, a kako vrijeme brzo leti, ne možemo vjerovati da se kraj već bliži.

Koji biste savjet dali mladim pjevačima?

- Rekla bih im da budu uporni, skromni, da imaju vjere u sebe i da slušaju svoje srce prije svega.

Imate li u planu nove projekte kad je u pitanju vaša samostalna karijera, kao i ona u Pavelu?

- Nakon aktualnog dueta s Tedijem Spalatom, koji smo predstavili na 67. Zagrebačkom festivalu, planiramo snimanje novih pjesama. Također, želimo napraviti i jedan veći koncert u Zagrebu. Nekoliko dana prije Nove godine nastupali smo u Splitu i uživali, dočekala nas je sjajna publika u pubu Plan B, pa se nadamo ponovnom nastupu na nekoj od gradskih lokacija - rekla je Antonia za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:12