BORBA PROTIV RAKA DOJKE

'BITI DOBAR PREMA CICAMA ZNAČI BITI DOBAR PREMA SEBI' Splićanka ponukana smrću bliske osobe snimila se gola u baletnoj suknjici i poslala važnu poruku

 
 Instagram

'Kad izgubiš jako blisku osobu zbog karcinoma dojke, koji mjesečno ubije u prosjeku 90 žena u Hrvatskoj, onda shvatiš da se to ne događa nekoj drugoj.

U posljednjih 10 godina niti jednom nisam propustila preventivni ultrazvučni pregled dojki. Prvi zdravstveni pregled koji sam napravila kad sam se preselila u SAD bio je upravo pregled cica', ustvrdila je Petra Nižetić Mastelić i na Instagramu sa svojim pratiteljima podijelila dražesnu fotografiju, na kojoj je pozirala odjevena samo u baletnu suknjicu.

'Biti dobar prema svojim cicama je biti dobar prema sebi i prema ljudima kojima je stalo do tebe', poentirala je poznata Splićanka koja se, baš kao i brojne druge poznate Hrvatice, srčano priključila masovnoj akciji osvješćivanja važnosti i samopregleda i UZV i mamografskog pregleda dojki, kao najvažnijeg saveznika u borbi za pobjedu bolesti.

Karcinom dojke, baš kao i druge, najvažnije je otkriti u vrlo ranom stadiju, a statistika govori da se više od 90 posto bolesnica može se izlječiti ako se dovoljno rano postavi dijagnoza, piše Slobodna Dalmacija.

O svojojoj borbi s rakom dojke hrabro su javno govorile u puno navrata i nekadašnja TV voditeljica, a danas voditeljica autogenog treninga Josipa Pavičić Berardini, glumice Mirjana Majurec i Ankica Dobrić, koja je saznala da boluje u svibnju prošle godine.

Tada su se njezini kolege dirljivim pismom obratili za pomoć javnosti te organizirali prikupljanje novca potrebnog za liječenje. Članica Gavellinog kazališnog ansambla, gledateljima poznata i iz TV uloga u serijama 'Villa Marija', 'Naša mala klinika' i 'Larin izbor' prošla je kemoterapije i sve je prošlo u najboljem redu, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:40