OPORAVLJA SE OD BOLESTI

ĐORĐE BALAŠEVIĆ POVODOM VELIKOG NASTUPA U OSIJEKU 'To je moj lega grad, ako ne uspijem održati koncert ondje, neću nigdje'

Kantautor je 15. studenoga hitno završio na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, gdje su mu ugrađeni stentovi
Đorđe Balašević
 Danijel Soldo / CROPIX

S velikim nestrpljenjem u Osijeku se iščekivala konačna odluka Đorđa Balaševića o tome hoće li 20. prosinca održati svoj koncert u osječkoj dvorani Gradski vrt. Razlog je, naravno, svima poznat.

Đole je, naime, 15. studenoga hitno završio na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, gdje su mu nakon infarkta ugrađeni stentovi. Srećom, njegovo stanje nije bilo toliko opasno pa je relativno ubrzo otpušten iz bolnice na kućnu njegu, ali se već tada, osim brige za njegovo zdravlje, kod obožavatelja pojavilo pitanje hoće li panonski mornar privremeno baciti sidro od koncertnih nastupa i odgoditi koncerte najprije u Osijeku, a potom u Zagrebu, koji je zakazan za 26. prosinca. No, nitko od onih s kupljenim ulaznicama, a takvi se broje na tisuće, nije ni pomislio tražiti povrat novca.

Posebna poruka

“Nitko za koncerte u Osijeku i Zagrebu nije vratio karte, to neću nikada zaboraviti”, poručio je nedavno Đole putem svog Facebook profila, a onda je 17. prosinca, nakon konzultacija s liječnicima i obitelji, definitivno potvrdio da će se koncert u Osijeku održati.

“Dragi Osječani, vidimo se na koncertu 20. prosinca”, napisao je Balašević na Facebooku, što je bila konačna potvrda da će se on i Osječani, ali i gosti iz brojnih drugih slavonskih, bosanskih, vojvođanskih... gradova i mjesta, još jednom družiti. Imao je i posebnu poruku. “Osijek je moj lega grad i Bogu hvala da je prvi po redu. Ako ne uspijem održati koncert u Osijeku, neću nigdje”, naglasio je.

Da je tome tako potvrdio nam je i Domagoj Jukić iz Agencije Koncert, koja je organizator Đoletovog koncerta u Osijeku, a na naše pitanje je li novosadski kantautor ovaj put imao neke posebne zahtjeve dobili smo odgovor kakav smo zapravo i očekivali.

Snažna produkcija

- Ne. Ništa posebno. Osim onih uobičajenih organizacijskih uvjeta koje smo dogovorili puno prije, a koji se prije svega odnose na dovoljno veliku pozornicu za snažnu produkciju koja prati njegove koncerte i na kojoj mora biti mjesta za oba prateća benda, jedan tamburaški i jedan pop bend, koji već godinama sviraju s Balaševićem. No, kažem, to je sve uobičajeno.

Nikakvih posebnih zahtjeva nije bilo - istaknuo je Jukić i dodao da je za koncert ostalo još nešto ulaznica koje se mogu kupiti u sustavu Eventim, na benzinskim postajama Petrola, ali i na blagajni dvorane Gradski vrt od 17 sati. Inače, nakon Osijeka Đole će 25. prosinca održati i odgođeni koncert u Kragujevcu, koji je trebao biti održan na dan kada je završio u bolnici, a još se čeka konačna odluka za koncert u zagrebačkoj Areni 26. prosinca. No, ne treba sumnjati da će i on doći na red, ako koncert u Osijeku prođe u redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:43