'POGLEDAJ SRCEM'

FOTO: DELIRIJ U DVORANI Koncert duhovne glazbe dupkom napunio 'Cibonu', karte su bile rasprodane dva tjedna unaprijed

 
 Andrej Bunić / Laudato TV

Najveći godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe Crkve u Hrvatskoj, koncert “Progledaj srcem” u produkciji Laudato televizije (LTV), održan je u subotu, 21. travnja u dvorani Cibona u Zagrebu.

Događanje je okupilo 6500 posjetitelja iz Hrvatske, BiH, Njemačke i Austrije. Tijekom dvoipolsatnog koncerta nastupilo je trinaest izvođača, koji ukupno okupljaju čak 125 glazbenika, a o interesu građanstva za ovaj događaj dovoljno govori to što su karte bile rasprodane čak dva tjedna unaprijed.

Šaroliko društvo

Prvi su nastupili članovi zajednice Cenacolo s plesnom koreografijom, a pozornicom su zatim prodefilirali brojni glazbenici koji su izvodili kršćanske duhovne pjesme. Prvo Scifidelity Orchestra pa splitski sastav VIS Mihovil, a publiku je osvojio i Zvonimir Kalić koji je s njom pjevao uglas.

Bilo je i obrada. Marin Periš i Josip Kežić izveli su pjesmu “Isus Krist je rek’o”, tragom obraćenika Ante Casha, autora pjesme “Vakula je reko”.

Fra Ivan Matić i sestre Palić pjevali su “Brate moj” i “Prečisto srce Marijino”, a još jednu pohvalu Majci otpjevale su sestre Palić s pjesmom “Reci, Marijo” i “Voda izvire”.

Popularna Mia Dimšić, osvajačica šest Porina, izvela je “Svake slave dostojan”. Pjevali su još fra Marin Karačić, VIS Veritas Aeterna Split te SKAC zbor Zagreb, a vrhunac večeri bio je nastup sastava “Božja pobjeda”. Njihove interpretacije pjesama “Suhe kosti”, “Dubine” i “Krovovi” protresle su dvoranu koja se i dodatno uzburkala na pjesme “Silan Bog” i “Jerihonske zidine” koje su zajedno izveli obraćenici Ante Cash i Rafael Dropulić Rafo.

Visoki uzvanici

Don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo u Hrvatskoj, u prigodnoj meditaciji iznio je i Hvalospjev Laudato TV-u na oduševljenje razdragane publike.

Priznanje koncertu je među brojnim visokim uzvanicima dolaskom izrazio i predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:19