OKUPILA SE ELITA

FOTO: OTVOREN PRESTIŽNI KLUB Modrić i ekipa na otvaranju, no luda zabava je izostala...

 Luka Gerlanc / CROPIX

U trenutku dok su sinoć otvarali Portus Beach Club u marini D-Marin u Sukošanu, brojne predstavnike turske Dogus grupe, na čelu s vlasnikom Feritom Sahenkom, zatekla je vijest o pokušaju vojnog udara u Turskoj.

S obzirom na oprečne informacije koje su tada stizale iz Turske, nitko iz Dogus grupe, najvećeg turskog ulagača u Hrvatskoj, nije htio komentirati uznemirujuće informacije iz Ankare i Istanbula. Otvorenje ekskluzivnog Beach Cluba već u startu je bilo svedeno na mirniju verziju, zbog terorističkog napada u Nici. Stoga je otkazan i sav zabavni program, koji je prethodno bio u planu. Na otvorenju su se sinoć ipak pojavili nogometaš Luka Modrić, zatim, predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić, kao i Ivan Todorić iz Agrokora. Otvaranjem Beach Cluba u Sukošanu, uspješno je završena investicija vrijedna 6,5 milijuna eura, dok su ukupna ulaganja u marinu D-Marin Dalmacija u zadnje tri godine, tvrde u Dogus grupi, iznosila 25 milijuna eura.

U tom su razdoblju izgrađeni nova upravna zgrada i Portus Beach Club, dok su se ostala ulaganja odnosila na izgradnju nove zgrade za čartere, servisere, mornare i ostale prateće sadržaje. Inače, D-Marin Dalmacija najveća je marina u Hrvatskoj i jedna od najvećih na istočnom Sredozemlju. Njen je kapacitet 1.200 vezova u moru, čemu valja pridodati još i 300 vezova na kopnu. Marina može prihvatiti jahte do 80 metara dužine. Vlasnik Dogus grupe Ferit Sahenk poručio je da otvaranjem Portus Beach Cluba u marini D-Marin Dalmacija Dogus grupa postavlja nove standarde i podiže kvalitetu hrvatskoga turizma. Dogus grupa je jedan od najvećih ulagača u hrvatski turizam. U sedam godina svog poslovanja u Hrvatskoj uložila je 250 milijuna eura i zaposlila oko 350 hrvatskih građana, poručuju u Dogusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:49