PANONSKI MORNAR

FOTO: POVRATNIČKI KONCERT BALAŠEVIĆA NAKON OPERACIJE SRCA Đole pjevao pred Osječanima: 'Ovo je moj, lega, grad!'

 
 Ivan Perić / CROPIX

Kantautor Đorđe Balašević je večaras održao koncert u Osijeku. Bio je to prvi nastup na pozornici za novosadskog glazbenika nakon operacije srca u studenom.

Đole je, naime, 15. studenoga hitno završio na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, gdje su mu nakon infarkta ugrađeni stentovi. Srećom, njegovo stanje nije bilo toliko opasno pa je relativno ubrzo otpušten iz bolnice na kućnu njegu, ali se već tada, osim brige za njegovo zdravlje, kod obožavatelja pojavilo pitanje hoće li panonski mornar privremeno baciti sidro od koncertnih nastupa i odgoditi koncerte najprije u Osijeku, a potom u Zagrebu, koji je zakazan za 26. prosinca. No, nitko od onih s kupljenim ulaznicama, a takvi se broje na tisuće, nije ni pomislio tražiti povrat novca.

“Dragi Osječani, vidimo se na koncertu 20. prosinca”, napisao je Balašević na Facebooku, što je bila konačna potvrda da će se on i Osječani, ali i gosti iz brojnih drugih slavonskih, bosanskih, vojvođanskih... gradova i mjesta, još jednom družiti. Imao je i posebnu poruku. “Osijek je moj lega grad i Bogu hvala da je prvi po redu. Ako ne uspijem održati koncert u Osijeku, neću nigdje”, naglasio je.

Nakon Osijeka na redu je Zagreb i koncert u Areni 26. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 16:39