UGLEDNI SKLADATELJ

JEDAN OD DOAJENA HRVATSKE GLAZBENE SCENE Tonči Huljić: Mladima glazba nije seksi, oni vide samo novac

Zagreb, 230217.
Hup, radnicka ulica.
U sklopu konfrerencije Umijece vodjenja buisness, sport, umjetnost odrzan je se panel Umjetnost i vodjenje na kojem su sudjelovali Tonci Huljic, Boris T. Matic, Lana Genc i Robert Kurbasa. Na fotografiji: Tonci Huljic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX

- Neprirodno je da ja s 56 godina diktiram trendove, jer nema mladih ljudi. Njima glazba nije seksi, oni na nju gledaju samo kao sredstvo zarade. No, glazba nisu pare - rekao je jučer Tonči Huljić na konferenciji “Umijeće vođenja - business, sport, umjetnost” koju je organizirala Hrvatska udruga poslodavaca.

Konferencija je bila podijeljena na tri panela: u prvom su o svojem pogledu na posao govorili sportaši, na drugom umjetnici i na trećem poslovnjaci. Od umjetnika su se publici, osim Huljića, obratili pijanistica Lana Genc, glumac Robert Kurbaša te filmski producent Boris T. Matić. Svatko od njih govorio je o svojem poslu i načinu na kojem je u umjetnosti moguće uspjeti.

- U srži je isto da li netko osniva tvrtku koja će zaposliti tisuću ljudi ili izlazi pred publiku odsvirati Chopina. Tu se radi o stavu osobe koja nešto daje i prima, a taj proces nikad nije jednostavan. Sve nas umjetnike ne pokreće strast, jer je ona trenutna, nego duboka posvećenost poslu kojim se bavimo - istaknula je Genc.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo