ISTUP NA INSTAGRAMU

JELENA VELJAČA ZA JUTARNJI 'Evo zašto sam na društvenim mrežama pričala o svom pijanstvu i živčanom slomu...'

 
 Neja Markičević, Jelena Veljača / CROPIX, INSTAGRAM

Od trenutka kad je postala dio javne scene, Jelena Veljača podizala je prašinu. Kao glumica, kao scenaristica i producentica brojnih sapunica, jednostavno kao žena koja se nije trudila skriti razočaranje, bol, sreću, život...

Iza nje su dva razvoda, s glumcima Jankom Popovićem Volarićem i Draženom Čučekom, o kojima je javno progovorila, a moglo bi se reći i da je, barem po pitanju društvenih mreža, pionirka u predstavljanju vlastite intime bez cenzure i, kako je sama rekla, photoshopa. Kako bilo, Veljača ima utjecaj na javnost, bilo da govori o vlastitom životu ili na zagrebačkim ulicama organizira prosvjed za pomoć ženama žrtvama obiteljskog nasilja Spasi me. Nerijetko je, u najmanju ruku, iznenadila svojih gotovo 42 tisuće pratitelja otvorenošću na društvenim mrežama, jer upravo tamo je, primjerice, objavila i da se razvodi, ali i dijelila pohvale bivšem mužu nazivajući ga odličnim prijateljem i savršenim ocem.

O slavnim osobama

Svojevremeno se i javno upustila u raspravu s jednom od pratiteljica koja joj je spočitala da prekomjerno objavljuje slike djeteta smatrajući to opasnim. I dok većina slavnih osoba, a takvi smo gotovo svi, na internetu dijeli one najljepše, najglamuroznije, mahom uljepšane trenutke u kojima se daje sve od sebe da se svijetu pokaže kako se život sastoji od slika s putovanja, restorana, zabava i uživanja, Jelena Veljača otišla je korak dalje.

Odlučila je s javnosti dijeliti sve, a posebnu pažnju izazvao je jedan od posljednjih postova na Instagramu u kojem se oprostila od Beograda koji je zadnjih godinu dana bio njezin drugi dom, s obzirom na to da se tamo snimala sapunica “Pogrešan čovjek” koji potpisuje kao scenaristica.

U istom otvorenom pismu prisjetila se i početaka novog života kao razvedena žena i majka, teških, ali slatkih trenutaka s njezinom troipolgodišnjom kćeri Lenom, koju je dobila u braku s kolegom Draženom Čučekom, ludih noći i pijanstva koje je završilo na prijateljičinom kauču, sloma živaca ili pak kultne beogradske “kafane” čije je osoblje također odgajalo njezino dijete.

Prije svega, odala je počast svim beogradskim prijateljima koji su joj bili bezrezervna podrška, a dodatno je sve začinila mješavinom hrvatskog i srpskog jezika. No, više od svega potaknula je trend iskrenog objavljivanja na društvenim mrežama, a mi ga prenosimo u originalu baš kako ga je scenaristica napisala.

“Ovo je bio moj prozor sa stubišta s pogledom u dvorište zgrade u kojoj smo Lena i ja počele same živjeti. Svaka ‘singlemom’ zna taj heartbreaking trenutak koji s vremenom postane i ‘bittersweet’ pa i ‘empowering’, a onda naprosto odjednom jedno jutro obožavaš tu snagu koja se rađa kad se probudiš ujutro sama sa svojim djetetom i kažeš, kao ja na ovoj fotki ‘dobro jutro svijete, dobro jutro Beograde, život je toliko fenomenalan, a ja sve ovo mogu sama’.

View this post on Instagram

#aboutlastweek ovo je bio moj prozor sa stubista s pogledom u dvoriste zgrade u kojoj smo Lena i ja pocele same zivjeti. svaka #singlemom zna taj heartbreaking trenutak koji s vremenom postane i #bittersweet pa i #empowering a onda naprosto odjednom jedno jutro obozavas tu snagu koja se radja kad se probudis ujutro sama sa svojim djetetom i kazes, kao ja na ovoj fotki #dobrojutro svijete, dobro jutro beograde zivot je toliko fenomenalan a ja sve ovo mogu sama ja sam #beograd nikada necu prestati voljeti bas zbog toga sto mi je dao to iskustvo i sto mi je otkrio da imam tu snagu. a i zbog mnogo toga drugog. ALI, #ittakesavillage pa zato: hvala @ivana_perisic80 sto si bila #komsinica iz snova, i sto si mi cuvala dete u dvoristu dok sam teglila vrecice i pelene i kolica iz ducana na cetvrti sprat pa se vracala po nju da i nju odnesem... zauvek ces da budes moj andjeo, moja sreca balkon do balkona. ljubim lenine #drugarice Jucu i Teu i sretan vam Vaskrs #drugovi #vaistinuvaskrse hvala @dzeremaaja_simm sto si bila nasa cuvarica, da, i moja, a ne samo Lenina. ti si njezina Eleza #forever a moj dobri duh koji mi je dopustio da mrtva pijana spavam na kaucu onu jednu vecer kad sam ludovala Beogradom oprastajuci se hvala ti na svakom pranju kose i na svakoj smokvici duso. (hvala @shapeshifter_1 & ostaloj ekipi iz kultne smokvice sto su mi odgajali dijete u kafani, kako i prilici glumackom djetetu ) hvala ti sto si ju skupljala u vrticu i sto si pratila moj ludi ritam i vjerovala u moje odluke. @iwa_dance_lady hvala ti sto si Lenu naucila plesati. @mirtagra sestro, zagrepcanko sa srpskom djecom hvala ti sto si nasla ovaj prozor za mene i sto si uvijek bila preko puta i s kavom. @pavlejakicic hvala na toplomjeru u ponoc i ukradenim osiguracima @jovanoviceva_ zahvali tati sto me jednom nosio do tog istog cetvrtog sprata zajedno sa teskim stvarima i teskim slomom zivaca @janaskrgulja hvala sto si bila moja cimerica u najtezim i najljepsim trenucima beograda i last but most important @ivagrahor ucini sve da se sto prije vratimo #mojbeograd #goodnightworld

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12) on

Samo istina

Beograd nikada neću prestati voljeti baš zbog toga što mi je dao to iskustvo i što mi je otkrio da imam tu snagu. A i zbog mnogo toga drugog. Hvala @ivana_perisic80 što si bila komšinica iz snova, i što si mi čuvala dete u dvorištu dok sam teglila vrećice i pelene i kolica iz dućana na četvrti sprat pa se vraćala po nju da i nju odnesem... zauvek ćeš da budeš moj anđeo, moja sreća balkon do balkona. Ljubim Lenine drugarice Jucu i Teu i sretan vam Vaskrs drugovi.

Hvala @dzeremaaja_simm što si bila naša čuvarica, da, i moja, a ne samo Lenina. Ti si njezina Eleza forever, a moj dobri duh koji mi je dopustio da mrtva pijana spavam na kauču onu jednu večer kad sam ludovala Beogradom opraštajuci se hvala ti na svakom pranju kose i na svakoj Smokvici dušo (hvala @shapeshifter_1 & ostaloj ekipi iz kultne Smokvice što su mi odgajali dijete u kafani, kako i priliči glumačkom djetetu) hvala ti što si ju skupljala u vrtiću i što si pratila moj ludi ritam i vjerovala u moje odluke. @iwa_dance_lady hvala ti što si Lenu naučila plesati.

@mirtagra sestro, Zagrepčanko sa srpskom djecom hvala ti što si našla ovaj prozor za mene i što si uvijek bila preko puta i s kavom. @pavlejakicic hvala na toplomjeru u ponoć i ukradenim osiguračima @jovanoviceva_ zahvali tati što me jednom nosio do tog istog četvrtog sprata zajedno sa teškim stvarima i teškim slomom živaca @janaskrgulja hvala što si bila moja cimerica u najtežim i najljepšim trenucima Beograda i last but most important @ivagrahor učini sve da se što prije vratimo”, napisala je Veljača na Instagramu pored slike na kojoj zamišljena sjedi pored prozora na stubištu koji spominje na početku teksta.

Bez fige u džepu

U razgovoru za Jutarnji Veljača je iskreno i bez fige u džepu, baš kao i u svom postu, objasnila kako bi, po njezinom mišljenju, društvene mreže trebale funkcionirati. Reći će, na svom Instagram profilu je uvijek otvorena, dok je s Facebookom drugačije. Ima zatvoren profil otpočetka jer, tvrdi, medije na toj mreži ne želi hraniti svojim stavovima, a i služi joj za ozbiljne poslovne rasprave.

- Ja sam naprosto takva, otvorena, iako javnost možda nije stekla takav dojam o meni kroz 15 godina karijere. No, većina mojih postova je tog karaktera. Ljudi se većinom predstavljaju savršeno, fenomenalno, ali to je vrlo licemjerno i opasno posebno za one koji ih prate u medijskom prostoru i za mlade koji tek stvaraju svoje stavove i misle da je život poznatih osoba bez teških momenata. Imam preveliku socijalnu odgovornost da bih lagala kako život stvarno izgleda. Tu je prava opasnost Instagrama; u fotošopiranju života, a ne samo bora i zubi. Tu su i suze i teški trenuci koje treba dijeliti. Neki od nas su otvoreniji, neki zatvoreniji, a ja ne pristajem cenzurirati ni bolne, a ni lijepe trenutke - naglasila je Veljača.

Iskrena je i kad govori o pijanstvu, životnim krahovima i svojim nesavršenostima.

- Sa 38 godina sam odgovorna osoba, ne propagiram ovisnosti niti alkohol, ali smiješno bi bilo tvrditi da nemam ispušnog ventila - objašnjava.

A u Beogradu je, kaže, živjela divan život, bez obzira na to što je zbog posla morala preseliti s cijelom obitelji.

- Tamo smo radili ozbiljan posao, pa je i glavna glumica Ivana Roščić u Beograd preselila s dvoje djece, od kojih mlađe ima tek godinu dana. Ista stvar je s cijelom produkcijom, svi su podnijeli jednaku žrtvu. Bili smo pravo pleme koje se međusobno podržavalo, jedni smo drugima čuvali djecu i zato je bilo toliko lijepo. Puno bi teže bilo da sam otišla sama - zaključila je Veljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:16