SUSJEDA VIKI

LIJEPA HRVATSKA GLUMICA IMA POSAO IZ SNOVA 'Plaćaju mi da odlično izgledam i putujem svijetom, a ormari su mi prepuni lijepe odjeće i skupe kozmetike'

 CROPIX

"Zauvijek susjedi" i dalje svakoga popodneva s kanala Nove TV uveseljavaju hrvatsko susjedstvo. Usprkos činjenici kako serija broji već tko zna koje po redu repriziranje, gledatelji očito favoriziraju taj humoristični format. A da je rado gledana, svjedoči i jedna od njezinih glavnih akterica, prelijepa susjedica Viki, u stvarnom životu glumica i modna blogerica Sonja Kovač, piše Slobodna Dalmacija.

Kad im već svaki dan dolazi u kuću, s njima boravi u dnevnom boravku, proživljava tipične susjedske priče, onda je i gledatelji na cesti, u dućanu, u prolazu kao domaće lice rado pozdravljaju, zaustavljaju, pitaju za autogram, malo proćakulaju, interesiraju se kad će ići nova sezona…

– Mislim da se tajna uspjeha serije krije u poistovjećivanju sa situacijama na ekranu. Životna je, svakodnevna, samim tim ljudima je pristupačna. Zanimljivo je koliko je već dugo na televiziji, koliko se zapravo puta reprizirala, i koliko je, k tome, aktualna ljudima. Pa ima već više od pet godina od njezine realizacije i puno se toga tu promijenilo. Neki su kolege stvorili obitelji, postali roditelji, neki dosta rade, neki malo manje, ali uvijek je lijepo sresti ih i porazgovarati o novostima – kaže Sonja.

U glumačkom je svijetu uvijek živo, stižu nove najave, vode se pregovori, razmatraju se projekti, obavljaju se snimanja za vanjske produkcije. Jedna takva u njemačko-hrvatskoj suradnji snimana je na nekoliko splitskih lokacija, a među domaćom glumačkom postavom zapaženu je ulogu imala i Sonja. Isprva zamišljen kao film, materijal se pretvorio u dvodijelnu mini seriju za njemačko TV tržište, pod nazivom "Der Kroatien Krimi".

Sonja je imala zanimljivu ulogu – glumila je ljubavnicu jednog mafijaša, na kraju serije platila je životom, a u sjećanju će joj ostati i po tome što je kompletnu ulogu odglumila na njemačkom jeziku.

Lako s njemačkim, ali kako s morem?

– I ostali naši glumci, među ostalima i Leon Lučev i Jolanda Tudor, također su imali uloge na njemačkom jeziku, koji ja inače ne govorim, no potrudila sam se na njemu savladati ulogu već na castingu. Glumci u sebi nose talent za brzo učenje teksta, naglasaka, tonaliteta, pa mi je to pomoglo u lakom savladavanju, ali na pomoći mi je bila i prijateljica koja odlično govori njemački jezik.

U svakom slučaju, bilo je to lijepo iskustvo uz koje je bio vezan i 1,5-mjesečni boravak u Splitu. Snimali smo u jednoj vili s bazenom na Marjanu. A neke smo scene imali na jahti, zbog čega sam se morala izboriti s mojim prilično izraženim nepodnošenjem nemirnog mora – kaže.

S glumcima je uvijek živo, ili su na probama, castinzima, u dogovorima za nove projekte. Ili, recimo, kao Sonja, na Milan Fashion weeku, jednoj od najznačajnijih manifestacija modne industrije. Kad smo se dogovarale za razgovor, zatekli smo je baš tu, među revijama najboljih svjetskih dizajnera, u svijetu koji ju je oduvijek privlačio, a posljednjih godinu i pol dana postao joj je i profesionalni izazov.

Sonja je, naime, modna blogerica, našla se u projektu koji je postao prilično ozbiljan posao, i to takav da bi joj na njemu mogla pozavidjeti svaka djevojka, žena, majka, domaćica. A kako i ne bi, jer u opisu modnog blogerstva nalazi se nošenje najnovijih modnih krpica, iskušavanje i ocjenjivanje parfema i krema, boravak na modnim manifestacijama, photo-session na Maldivima. Ili, recimo, višednevno uživanje s drugim svjetskim blogericama na prezentaciji Chanelova parfema.

Vječno pitanje - što obući

– Da iskreno priznam, uopće nisam očekivala da ću u samo godinu dana doći do suradnje s nizom naših i inozemnih brendova za koje nosim garderobu, ili iskušavam i komentiram proizvode. Istina je, ormari su mi puni lijepe garderobe. Znam je dati i prijateljicama, prodati, donirati je na humanitarnim aukcijama, od kojih će se jedna takva uskoro održati u Zagrebu. Ali bez obzira na sve to, i ja, kao i sve ostale cure, znam jutro dočekati pitanjem – joj, pa što ću danas obući, nemam ništa – kaže Sonja.

I nemojte misliti da je pritom razmažena. Posao modnog blogera, za koji mnogi misle da je lagan, može biti sve ali ne takav. Modne blogerice moraju stalno odlično izgledati, znači moraju imati odličnu frizuru, šminku, pomno odabranu garderobu koja vuče na nešto drugačije, nešto što će svaka djevojka poželjeti imati.

I Sonja tako ima svoj blog XOXO Sonja, koji stalno treba ažurirati, nadopunjavati, vezivati s informacijama koje posjetitelje bloga linkovima vode k trgovinama što ih reklamira. Mora davati komentare, pisati sadržaj na blogu, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Mora raditi vlogove, znači biti kontinuirano aktivna i na svojem YouTube kanalu Sonja Kovač, ali i na društvenim mrežama poput Instagrama. Mora putovati po svijetu, snimati, montirati…To je posla preko glave, ali s obzirom na to da ju je primijetio jedan Chanel i da stalno dobiva poslove sa svih strana, a neke, naravno, i odbija, znači da nešto uistinu dobro radi.

– Moda je moja ljubav, a onda se usput i pretvorila u posao zbog kojeg dobivam lijepe stvari koje nosim. I koje mi ostaju. A uz to mi još za to i plaćaju. Imam podosta planova vezanih uz modno bloganje, no moram primijetiti da mi je gluma itekako pomogla u njegovoj realizaciji. Gluma me je naučila poziranju, šminkanju, friziranju, komunikaciji s poslovnim partnerima. Dala mi je neizmjerno iskustvo za posao kojim se paralelno bavim – kaže Sonja Kovač za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:51