STARI MORSKI VUK

OLIVER NAKON LIJEČENJA U SVOJOJ OAZI MIRA 'Odlično sam! Ne smin nikako na more, ali pun mi je frižider ribe i baš lipo guštan'

Oliver Dragojević
 Nikola Vilić / Cropix

Uz more, domaću spizu, familiju, prijatelje i neizostavnu glazbu – Oliver Dragojević gušta u opuštajućem, omiljenom mu okruženju i vraća snagu u rodnoj Veloj Luci nakon prosinačkog bolničkog liječenja i posljednjih mjesec dana oporavka u svom splitskom domu. Čim je, nakon primljenih kemoterapija u borbi sa zloćudnom bolešću, ojačao organizam, pjevač je pohitao u svoju oazu mira.

- Odlično sam – dobre volje - javio nam se pjevač, odmah dajući do znanja koliko mu godi otočki život. Možda izostaju neke njegove, inače uobičajene aktivnosti poput odlaska na more i ribolova, ali mora paziti da se ne prehladi i ne pokupi neki virus, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne mo'š na more baš svaki dan, ima malo vitra, odma moraš ostat doma. Ali pun mi je frižider ribe, samo nose i nose, a mi ne moremo sve to pojist. Jučer smo imali jastoga s penetama, danas ćemo opet blitve i neku pečenu ribu. Baš guštan – ćuti se zadovoljstvo u glasu starog morskog vuka, nominiranoga, uz nekolicinu kolega, za medijsku nagradu "Zlatni Studio" Jutarnjeg lista, čije će dobitnike proglasiti čitatelji, pa tako i u kategorijama "Pjevač godine", "Hit godine", u kojoj konkurira s duetom "Ako voliš ovu ženu" snimljenim sa Željkom Bebekom, i "Koncert godine" (Oliverovih 70 – Arena Zagreb).

Žiri u sastavu Maja Kruhak, Zrinko Tutić, Predrag Martinjak i Ante Gelo se prilikom izbora glazbenih nominacija rukovodio zbrojem najbrojnijih emitiranja pjesama na nacionalnim top-ljestvicama, službenom prodajom albuma u 2017. i popularnošću izvođača na naslovnicama naših novina. Zasigurno nitko ne spori kako se Olivera nije moglo izbjeći u sve tri kategorije, no sam glazbenik u cijelosti ne dijeli mišljenje struke.

- Pjevač godine?! Ma znaaan, ma to Ante (op.a. Gelo) gura. Udrit ću ga, šta mi radi... Normalno da je normalno šta san nominiran za "Ako voliš ovu ženu" s Bebekom, zato šta je to duet di ono nešto ja i pivan tamo. Dobro je... Ali pivač godine?! To je malo upitno. Zašto?! Ma ja uopće ne znan koje je to guranje. Ka, oće mi pomoć? Šta?! Je, kompliment je, ali toliko san već puti bija pivač godine da to nije ni iznenađenje ni... - u Oliverovu glasu ćuti se želja kako bi bio najsretniji da nagrada u toj kategoriji završi u rukama nekog od kolega. Možda Massima Savića, Gibonnija, Željka Bebeka ili Tonyja Cetinskog, koji s njim dijele nominaciju za Pjevača godine.

Dobro, što onda misli tko bi trebao dobiti priznanje? Gibonni je izjavio da bi je najradije dao Oliveru kao čovjeku i glazbeniku s kojim istinski prijateljuje već dugi niz godina, on bi ga pak možda njemu ili Massimu, Tonyju, Bebeku?

- Jaaa mislin da bi tribalo izabrat Michaela Jacksona – uz smijeh je brzopotezno "ispalio" Oliver objasnivši svoj izbor.

- Jučer san mu sluša "Smile" od Chaplina(op.a. pjesmu slavnog komičara iz njegova filma “Moderna vremena” koju je nezaboravni pjevač, kao jednu od svojih omiljenih, snimio 1995.). To je takvo pivanje, ma nema se šta reć. Ne ponavlja se... - uzdahnuo je od gušta Oliver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:06