NETFLIXOVA OKUPACIJA ZRĆA

OTOK PAG POD OPSADOM ZVIJEZDA Novalja glumi Ibizu, zvijezda 'Igre prijestolja' trči maratone uz more, a svi se pitaju gdje je Julia Roberts

Richard Madden (u krugu)

Domaći, ali i strani turisti koji uživaju u babljem ljetu u Novalji na otoku Pagu posljednjih dana s mobitelima i fotoaparatima oblijeću oko Zrća, a posebice oko kluba Aquarius, koji je zatvoren za potrebe snimanja filma “Ibiza”. Snimanje je počelo jučer, a svi se nadaju selfieju s fatalnim Robbom Starkom iz popularne HBO-ove serije “Igra prijestolja”, koji posljednjih dana boravi na Pagu.

Robb Stark, odnosno britanski glumac Richard Madden, u Netflixovoj romantičnoj komediji “Ibiza” redatelja Alexa Richanbacha tumači glavnu ulogu - DJ-a Lea kojega tri prijateljice, Harper, Nikki i Leah, “love” po Španjolskoj. Prije nego što je postao Robb Stark, 31-godišnji Madden je ženska srca osvojio već 2015., kada je utjelovio princa u filmu “Pepeljuga”, koji je bio nominiran za Oscara. U filmskoj verziji popularne bajke, uz Maddena, Pepeljugu glumi Lily James, koja također ovih dana boravi u Hrvatskoj, no na drugom otoku - Visu - gdje se snima film “Mamma Mia! Here We Go Again”.

Premijera dogodine

Ženski dio glumačke ekipe filma “Ibiza”, koji bi se trebao početi prikazivati 2018. godine, čine američke glumice Gillian Jacobs, Vanessa Bayer i Phoebe Robinson. Plavokosoj i plavookoj Jacobs ovo će biti jedan od prvih većih filmskih angažmana, s obzirom na to da je do sada glumila većinom u serijama. Osim glume, Bayer je i komičarka poznata po angažmanu u popularnom showu “Saturday Night Live”, a komedijom se bavi i Robinson, uz manje uloge u televizijskim serijama. Jacobs glumi mladu poslovnu ženu kojoj se dvije najbolje prijateljice pridruže na isprva poslovnom putu u Barcelonu i na Ibizu, no on se brzo pretvori u divlju noćnu avanturu koja uključuje svjetski popularnog DJ-a. Harper, lik kojeg tumači Jacobs, zaljubi se u zgodnog DJ-a Lea i spozna da je njezin život mnogo više od pojavljivanja na poslu koji mrzi.

Glumci su u Novalju stigli prije nekoliko dana, a Madden i Jacobs su, sudeći prema objavama na Instagramu, oduševljeni lokacijom snimanja. Uz fotografije zalaska sunca i plaže Madden je objavio svoj selfie nakon što je istrčao, kako je napisao, polumaraton, odnosno 22 kilometra. “Sretan sam i zahvalan što sam ovdje i što radim to što volim”, napisao je, dodajući da mu se na putu prepriječila zmija pa je i to možda razlog zašto je nastavio trčati.

Baš kao i Daniel Moder, suprug poznate glumice Julie Roberts, inače filmski snimatelj, koji je na filmu angažiran kao direktor fotografije. Moder je još u lipnju boravio na Zrću, gdje je snimljen u klubu Aquarius, kada je istraživao odgovara li mu klupska atmosfera za filmske scene. Dejan Labor, menadžer Aquariusa, kaže da se Moder oduševio klubom.

- Došao je s dvadesetak ljudi i zaključio da mu odgovara koncepcija prostora i svjetlosni efekti za noćne klupske scene. Posebno je ostao očaran našom kupolom koja je prošarana mrežom LED dioda te stvara poseban svjetlosni doživljaj - prisjetio se Labor, koji kaže da je klub preuređen prošle godine, kada još ni nisu znali da će postati dio filmskog seta.

Obiteljski izlet

- Mi smo očito najbolja alternativa španjolskoj Ibizi, s obzirom na to da nas je Moder izabrao između desetak drugih klubova. Presretni smo što je Aquarius klub prepoznat kao najbolja party destinacija na Jadranu, a možda čak i u Europi - rekao je ponosno Labor te dodao da će film sigurno pridonijeti promociji kluba, Zrća, Paga, ali i Hrvatske, koja je postala popularna filmska lokacija otkako se svijet oduševio upečatljivim lokacijama Lijepe naše na kojima se snimala popularna “Igra prijestolja”.

Pag i Split trebali bi glumiti Ibizu, a Beograd je poslužio kao kulisa Barcelone. Zbog snimanja u susjednoj Srbiji Beograd je krajem srpnja s obitelji posjetila i slavna glumica Julia Roberts. Nije poznato je li se glumica i ovaj put odlučila na putovanje u suprugovoj pratnji. Naši izvori kažu da je još nisu vidjeli, ali ne isključuju mogućnost da se odmara negdje na Pagu, skrivena od očiju javnosti i udaljena od loših vremenskih uvjeta koji su ovih dana pogodili Dalmaciju.

Radnja filma odvija se ljeti u suncem okupanoj Španjolskoj, stoga kiša ne ide u korist filmašima. Srećom, nakon kiše početkom tjedna, jučer je zasjalo sunce pa je snimanje krenulo po planu.

Osim glumaca, produkcijski tim izveo je “desant” kamionima na parkiralište popularne party destinacije. Snimatelji, tonci, kostimografi, scenografi, šminkeri i brojni drugi članovi produkcije sa svom opremom utaborili su se na Zrću, gdje će ostati do kraja tjedna. Ponedjeljak i utorak protekli su u usklađivanju i probnim snimanjima sa stotinama domaćih statista koji glume partijanere. Casting za statiste početkom rujna održan je u zagrebačkom hotelu Westin, a osiguran im je prijevoz, smještaj i hrana na Pagu te dnevnica od 200 kuna.

Garancija kvalitete

Kako doznajemo, dok su se glumci pripremali u obližnjem hotelu, Moder je jučer prijepodne pozorno nadgledao završna namještanja scenografije i osvjetljenja u samom klubu i na ulazu, gdje je poslijepodne i započelo snimanje Netflixova uratka, čiji su filmovi i serije garancija dobrog dramskog sadržaja.

Producenti filma su Will Ferrell, Adam McKay and Kevin J. Messick iz produkcijske kuće Gary Sanchez Productions, koji su u suradnji s neovisnom produkcijskom kompanijom Good Universe sklopili ugovor s Netflixom. Iako je scenaristica Lauren Khan komediju koja se isprva zvala “I’m in Love With the DJ” napisala još 2014. godine, film se snima tek sada.

Isprva je trebao biti snimljen pod Sonyjevim okriljem, no na kraju ga se dočepao Netflix, kompanija koja je brzo izrasla iz online videoteke u najpoznatiji streaming servis na svijetu, pokazavši se kao dostojan suparnik dominantnim filmskim studijima u Hollywoodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:17