'MI PIŠEMO PJESME, ONI IH PUŠTAJU'

PRIPREMA SE GLAZBENI SPEKTAKL U ZAGREBAČKOJ ARENI Petar Grašo i Narodni radio u studenom slave 20 godina karijere i 20 godina emitiranja

Petar Grašo
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

Gostujući u emisiji "Jutarnji klub" Doris Pinčić Rogoznice i Hrvoja Kečkeša jedan od naših najuspješnijih glazbenika i autora Petar Grašo ekskluzivno je najavio zajedničku proslavu njegovih 20 godina karijere te 20 godina emitiranja najslušanijeg radija u Hrvatskoj, Narodnog radija, koju će obilježiti velikim koncertnim spektaklom 25. studenoga u Areni Zagreb.

Uz najavu novog, petog po redu singla koji će se u eteru naći za koji tjedan, Grašo je objavio i kako je danas ujutro u prodaju pušteno 18.000 ulaznica za koncert koji će biti kruna njegove iznimne diskografske karijere.

- Ideja se nametnula obostrano, s obzirom na to da sam, kao i svaki glazbenik, s radijem partner. Oni puštaju, a mi pišemo pjesme. Učinilo nam se zgodnim da spojimo dvije velike stvari u jednu. Poklopio se jubilej Narodnog radija i 20 godina od mojeg prvog albuma, "Mjesec iznad oblaka", kao i službenog početka moje diskografske karijere. U jednom smo se razgovoru složili da bi oboje vrijedilo proslaviti na najveći mogući način, a to je koncert u Areni - ispričao je Grašo.

Kako je rekao, nakon koncerata u Spaladium Areni i Areni Pula, zagrebačka Arena bila je logičan slijed događaja i kruna.

- Ispred nas je šest mjeseci posla, pola godine organizacije, i napravit ćemo se sve da to bude koncert od dva sata zabave, ljepote, ambijenta, spektakla s kojeg ljudi, kao i sa svakog pravog koncerta, trebaju otići zadovoljni. Imat ću goste, svoje prijatelje, ljude s kojima me vezuje glazbena prošlost, ali ovog momenta ih ne bih otkrivao jer ne znam ni ja u ovom trenu tko će sve doći - najavljuje glazbenik.

A da je uistinu riječ o pravom spektaklu na svjetskom nivou, Grašo je potkrijepio i pričom kako se za ogroman stage već sada rade nacrti, a na pozornici će biti lasera, brojnih drugih vizualnih efekata te najbolji mogući razglas i rasvjeta.

Nakon četiri objavljena singla kroz posljednje dvije godine, koji su zasjeli na sam vrh top-ljestvica, splitski je glazbenik najavio i dugo iščekivani peti singl, nakon kojeg na jesen njegovi obožavatelji mogu očekivati i novi album.

- Album sigurno izlazi najesen, najvjerojatnije početkom studenoga. Sve bi se trebalo poklopiti oko tog velikog koncerta. Ljeto će biti radno, imam prepun raspored, većinom trgovi u priobalju, od Rovinja, Makarske, pa nadalje, da ne nabrajam. Uglavnom, veći koncerti koji služe kao zagrijavanje za veliko finale, krunu godine u Areni - zaključio je Grašo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:13