AMAJLIJA MARINA ČILIĆA

PROGLAŠENA JE NAJLJEPŠOM DUBROVKINJOM I JEDNOM OD NAJLJEPŠIH DJEVOJAKA SPORTAŠA Kad je na tribinama, Marin nikad ne gubi u finalu: 'Ona mi nosi sreću'

I dok su danas svi u Hrvatskoj s iznimnom napetošću pratili polufinalni meč našeg ponajboljeg tenisača Marina Čilića protiv Sama Querreyja, jedno se lice posebno isticalo s tribina.

Naravno, riječ je o dugogodišnjoj Čilićevoj djevojci, Dubrovkinji Kristini Milković rodom iz Konavala, s kojom je tenisač osam godina u sretnoj vezi. Više puta je Čilić istaknuo da svoj uspjeh duguje upravo Kristini koja mu, prema njegovim riječima, u svakom finalu donosi sreću.

Tijekom svoje bogate teniske karijere Čilić je osvojio 17 turnira, od čega 14 dok je uz njega bila Kristina. Definitivno najznačajniji naslovi su mu pobjeda na US Openu 2014. i lani na Masters turniru u Cincinnatiju, a ljubav njegova života svaki je put bila na tribinama.

A sreću bi mu, nadajmo se, mogla donijeti i na Wimbledonu jer Marin je ionako na korak do toga da ponovi antologijski Ivaniševićev uspjeh iz 2001. godine. Kristina Milković djevojka je koju, osim iznimne ljepote, krase i brojne druge kvalitete. Iako se ni najmanje ne voli eksponirati, njezina pojava u publici nikad ne prođe nezamijećeno.

Više je puta zbog atraktivnog izgleda privukla pozornost svjetskih medija, a svojedobno je proglašena najljepšom Dubrovkinjom. No, Kristina je sve, osim tipična djevojka sportaša. Samozatajna je i s velikim ambicijama, a obrazovanje joj je na prvome mjestu. Tako je do svoje 27. godine završila psihologiju i politologiju.

O njezinoj ljepoti i obrazovanju svojedobno su se, točnije nakon pobjede Čilića na US Openu, raspisali američki mediji, a portal Fabwags uvrstio ju je među najljepše djevojke poznatih sportaša. U intervjuima Čilić često naglašava kako je na svoju djevojku ponosan u svakom pogledu, kako mu je djevojka u teškim trenucima najveća podrška te da s njom najbolje rješava dvojbe i nesigurnosti. No, ni nakon osam godina veze par ne razmišlja o svadbi, ali uživaju u svakom zajedničkom trenutku.

- Ona je, naravno, bila tu cijelo vrijeme i uvijek mi je bila velika potpora. U brak ne žurimo, polako, još slažem kockice - svojedobno je rekao uspješni tenisač. Vezu svoje kćeri i tenisača u svakom pogledu podržava i Kristinina majka Draga Milković koja se u Dubrovniku bavi iznajmljivanjem apartmana.

A Kristinino odrastanje nije bilo ni najmanje idilično. U ratu im je obiteljska kuća u Konavlima bila uništena do temelja, a njezina je majka sama odgojila četvero djece i obnovila dom. Kristina je sve svoje snage uložila u obrazovanje. Kad je par u Zagrebu, borave u njezinu stanu u samom središtu grada, no rijetko ih se može vidjeti na velikim društvenim događanjima. Za izlaske, pričaju njihovi poznanici, najradije odabiru odlazak u kazalište.

U svakom slučaju, predstava koju će u nedjelju u finalu igrati Marin trebala bi među glavnim ulogama imati i Kristinu Milković...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:17