TOM JONES OVIH PROSTORA

PRVI PUT NAKON RASPADA JUGOSLAVIJE UJEDINILE SE DVIJE NAJVEĆE DISKOGRAFSKE KUĆE Ujedinio ih je Zdravko Čolić, bespogovorno omiljen u cijeloj regiji

 

I u ona turbulentna vremena, Zdravko Čolić bio je bespogovorno omiljen lik u cijeloj regiji, pa ne čudi da je upravo ovaj Sarajlija prvi put nakon raspada bivše države ujedinio dvije najveće diskografske kuće - PGP RTS i Croatia Records.

Ono malo sreće

Naime, od jučer je u prodaji novi Čolićev album “Ono malo sreće”. Riječ je o 15. studijskom albumu slavnog glazbenika, na kojem se našlo jedanaest pjesama s uistinu impresivnim popisom suradnika. Tako je tekst za pjesmu “Kuća puna naroda” napisao Zlatan Stipišić Gibonni, a ta suradnja izazvala je, očekivano, i najveći interes u regiji. Koliko se dvojac uvažava, možda najbolje pokazuje Gibonnijeva izjava u Slobodnoj Dalmaciji “da Čolu doživljava poput Toma Jonesa ovih prostora”.

Bratoš producent

Uz splitskog autora, Čolić je uspio okupiti druge poznate autore poput Momčila Bajagića Bajage, Zlatana Fazlića, Antonije Šole, Sandre Sagene, Aleksandra Sretenovića, Damira Arslanagića, Maje Sar i Miroslava Rusa. Album je producirao Nikša Bratoš, čime je ovaj dvojac nastavio svoju dugogodišnju suradnju, dok je Čolić na svom najnovijem glazbenom izdanju ugostio Theodosija Spasova, Matiju Dedića, Dejan Petrović Big Band i Aleksandra Banjca.

Duga stanka

Miks albuma rađen je u Pragu, u studiju Sono records, a mastering u Londonu. Najpoznatiji šarmer ovih prostora ovih dana kreće u promociju novih pjesama, ono što mu predstoji jest veliki koncert za Novu godinu u Sarajevu a potom i velika koncertna turneja gdje će publiku upoznati s novim pjesmama.

- Nikad nisam imao tako dugu stanku u karijeri zato s veseljem krećem u nove izazove, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:52