RUŽNA EPIZODA

'SUCU SAM POŽELJELA UGODNU MIROVINU, SAD KAD SE RIJEŠIO NAJVEĆEG KRIMINALCA' Matija Vuica stavila točku na 'i' groznog jutra...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.03.2019. u 14:52

Zagreb, 250219.
Trg bana Jelacica.
Atelje Matije Vujice.
Na fotografiji: Haljina Matije Vuice koja se jucer nosila na dodjeli Oscara.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / Cropix

 

Hrvatska dizajnerica Matija Vuica izazvala je burne reakcije u utorak ujutro objavom na Facebooku opisavši neugodno iskustvo koje je doživjela oko šest sati ujutro. Problem je bilo postupanje policijskih službenika o kojem se naknadno oglasila i policija rekavši da je sve obavljeno po nalogu.

Nekoliko sati kasnije, kad je sve završilo, Vuica je na Facebooku rezimirala današnji dan:

- Da završim ovu ružnu epizodu…

Trebalo mi je vremena da dođem k sebi. Sigurna sam da vas ima dosta s ovakvim iskustvom, ja sam to teško primila… Stres je uslijedio naknadno, ali koga to briga.

Na sud sam došla u pratnji 2 policajca, jer takav je protokol, nisu oni zakon pisali. Ostali sudionici se nisu pojavili.

Na prvom ročištu nisu mi uzimali iskaz jer je trebalo biti sučeljavanje, a nisu bili svi… Sad više ne treba. Ljubazni sudac, kojemu je ovo zadnji slučaj pred mirovinu, nije baš htio previše pričati sa mnom, jer, kako kaže, nisam se više puta odazvala na svjedočenje.

O tim (kako piše u nalogu za privođenje) pozivima, koji nisu uručeni, se da raspravljati, al nemaš s kim.

Dala sam iskaz u 9 i 40 min, u prisustvu mojih tjelohranitelja koji su me ljubazno vratili kući u Petrinjsku. Sucu sam poželila ugodnu mirovinu, sad kad se riješio najvećeg kriminalca u državi.

Ostaje mi upitnik nad glavom, zar stvarno isti postupak prema normalnim, nikad kažnjavanim građanima, kao i prema onim stvarnim prekršiteljima do kojih ne mogu niti doći.

Sad idem na posao, jer u radu je spas!

 

Podsjetimo, Vuica je na svojem Facebooku profilu napisala kako su je dvojica policijskih službenika u utorak oko 6 sati naprasno izvukli iz stana i odveli u postaju u Petrinjskoj jer se nije odazvala pozivu na svjedočenje. Međutim, osim jednog ročišta na kojem se pojavila, nije primila pozive pa se stoga nije mogla ni odazvati kasnijim pozivima.

O postupanju policijskih službenika oglasila se ubrzo PU zagrebačka. Oni su dobili ‘dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda’ i po tom su nalogu u okviru zakonskih ovlasti postupili, napisali su između ostalog.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo