KAD BOL POSTANE PREJAKA...

TAJČI PRVI PUT O GUBITKU SUPRUGA 'Jako nam nedostaje. Nedavno sam završila kod doktora. Tuga, stres, sama s trojicom sinova... Sve me to iscrpilo'

 FACEBOOK

Krajem prošle godine Tatjanu Cameron Tajči (48) zadesila je ogromna obiteljska tragedija kada je ostala bez voljenog supruga Matthewa koji je nakon iscrpljujuće borbe s karcinomom pluća izgubio život u 47. godini života.

Tajči se otada posvetila duhovnosti, muzici i trojici sinova Evanu, Blaisu i Danteu, a za 'Dnevni avaz' je prvi put progovorila nakon smrti partnera.

- Nastojim se koncentrirati na svaki sadašnji trenutak. Živjeti dan po dan, sat po sat… Kad bol postane prejaka i misli krenu u prošlost, umjesto da se zaglavim u svemu što je ostalo tamo, a čega više nema, usmjerim se na nešto za što sam zahvalna sada, što će uvijek ostati u meni, što nam nitko, pa ni smrt, ne može uzeti.

- Rad na sebi i duboka vjera u život i ljubav pomogli su mi da prebrodim bolest supruga i rastanak s njim. Matthew nam jako nedostaje. Prije nego što je otišao, zamolio nas je da nastavimo pronalaziti blagoslov i radost života. On je bio hrabar, neustrašiv i jak, imao je jaku vjeru i volio je ljude i život i to nam je svima ostavio u nasljedstvo. To nas sad drži i daje nam sve što nam je potrebno da prebrodimo tugu - kazala je i dodala kako je trenutno okupirana muzikom i sinovima.

- Najstariji sin završava srednju školu i kreće na koledž na jesen. Upisao je animaciju na izvrsnom 'Savannah College of Art and Designu'. Imamo puno posla i obaveza oko mature. Uživam u njima i njihovim talentima. Evan svira u školskom orkestru, a Bleis je zauzet nastupima. Imamo tjedana u kojima se izmjenjujemo, ja pjevam u utorak, Bleis nastupa u srijedu, Evan ima koncert u četvrtak, Dante prima nagradu u petak… Puno nam nedostaje Matthew da u svemu tome uživa, ali koncentriramo se na ono što imamo, a ne na ono što smo izgubili. To nas drži - kaže Tajči koja kaže da dan započinje meditacijom i brzim hodanjem.

- Prije nekoliko mjeseci bila sam na turneji i sve me je iscrpilo, duge vožnje, koncerti, tuga i stres vezan uz to što sam ostala sama s trojicom sinova. Završila sam kod doktora koji me je brižno podsjetio da, prije nego što bi me poslao na dijagnostičke testove, probam dva tjedna spavati sedam do osam sati i piti do dvije litre vode. Nakon sedam dana pridržavanja uputa, nisam imala nikakve simptome, kao što su tjelesna bol, vrtoglavice, stalne glavobolje.

Kazala je kako su meditacija i tišina zaslužne za njen izgled, kao i za duhovni, emotivni i mentalni mir i zdravlje.

- Meditacija i tišina su mi pomogle kroz cijelu prošlu godinu, kroz najteži dio suprugovog odlaska i sad, kad smo suočeni s novim životom bez njega. Distrakcije i potiskivanje boli samo jača bol. Kroz meditaciju i tišinu možemo se suočiti sa svim što se događa u nama i pustiti da prođe - poručila je za Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:07