ANTONIA MIRAT

TKO JE HRVATICA KOJA JE IZAZVALA VELIKU PAŽNJU NA BRITANSKOM 'X FACTORU' Simon Cowell ju je odmah nakon prvog nastupa nazvao ludom opernom pjevačicom

    AUTOR:
    • Damira Kovačić

  • OBJAVLJENO:
  • 24.09.2016. u 12:07

Ušla je među dvadeset najboljih pjevajući Mozartovu ‘Kraljicu noći’ i Arethu Franklin. Simon Cowell iz žirija posebno ju je zapazio

Sopranistica Antonia Mirat briljirala je na britanskom “X Factoru” i ušla među 20 najboljih. U prvom je krugu otpjevala svoju verziju Mozartove “Kraljice noći”, što je prilično simbolično s obzirom na to da je upravo tom glavnom ulogom debitirala u Zagrebačkom HNK. U sljedećem se krugu, takozvanom Bootcampu, odlučila za “Respect” Arethe Franklin i osigurala si prolaz u daljnje natjecanje.

- Dolazim iz svijeta glazbe koji je limitiran kad su u pitanju mediji. Ovim sam nastupom zakoračila na drugo tržište - govori Antonia. “X Factor” je vidjela kao priliku da klasičnu glazbu iskombinira s modernom i na taj je način približi prosječnom slušatelju. Svojim je prvim nastupom prilično iznenadila žiri, a Simon Cowell ju je prije drugog nazvao “ludom opernom pjevačicom”.

- Sa Simonom sam uspostavila dobar odnos. Voli me i potiče moju kreativnost, a njegove su reakcije samo dio showa - kaže Antonia. O nastavku prestižnog britanskog natjecanja još uvijek ne smije javno govoriti, ali je otkrila da će nastupi biti svojevrsni kompromis između njenog osobnog stila i stila koji se nameće u tom formatu emisije.

- Neću nikoga razočarati. Ostajem dosljedna sebi i promovirat ću crossover glazbu - pojašnjava. Uz teški ritam koji proizlazi iz snimanja inozemnog talent showa, 33-godišnja sopranistica sprema turneju po Srbiji i Kanadi, snimila je mjuzikl koji je producirao Al Pacino te radi na doktoratu na Akademiji u Ljubljani. Uskoro će objaviti i album na kojem je spojila ljubav prema operi i house glazbu.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo