HANA HEGEDUŠIĆ

VELIKA ISPOVIJEST Najveća zvijezda koju je iznjedrila godina na izmaku nije tinejdžerica koja tek kreće putem slave uz pomoć svoga glasa...

Diplomirana glumica, kći Ksenije Erker i Hrvoja Hegedušića, Badnjak je proslavila s obitelji, a za Božić sa svojim novim dečkom, Tomislavom Stipišićem, na moru. Blistala je u mjuziklu ‘Pacijenti’ te u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’
 Neja Markičević / HANZA MEDIA

Najveća zvijezda koju je iznjedrila godina na izmaku nije tinejdžerica koja tek kreće putem slave uz pomoć svoga glasa, stasa ili nekog trećeg talenta. Umjesto toga, najveća zvijezda u 2016. godini krajem siječnja proslavit će svoj 41. rođendan, diplomirana je glumica, a na daske koje život znače prvi je put kročila još kao klinka.

Ludi ritam u karijeri

Hanu Hegedušić, Zagrepčanku koja se prije devet godina odselila na Varaždin Breg, kazališna publika pamti po dječjim predstavama Male scene, po “Chicagu” i “Briljantinu”, mjuziklima kazališta Komedija. Televizijski gledatelji upoznali su je zahvaljujući njezinim ulogama u brojnim serijama poput “Ne daj se, Nina”, “Bumerang” i “Bitange i princeze”, a filmoljupci po ulogama u filmovima “Blagajnica hoće ići na more”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Šuma summarum”... No, nije to sve: kći Ksenije Erker i Hrvoja Hegedušića pjeva u jazz bendu koji se zove Kaj te briga trio, a zaposlena je u varaždinskom HNK u kojem igra u predstavama “Balade Petrice Kerempuha”, “Svoga tela gospodar”, “Pričaj mi o Gorkom”... Hana je, dakle, cijelo vrijeme bila tu, obdarena višestrukim raskošnim talentima, a velika zvijezda u 2016. godini postala je zahvaljujući popularnom mjuziklu “Pacijenti” Tončija Huljića, Mire Gavrana i Igora Barberića u kojemu glumi naslovnu ulogu, kao i zbog sudjelovanja u najgledanijem zabavnom TV showu “Tvoje lice zvuči poznato”.

- Točno je, protekla godina bila mi je luda. U svakom pogledu! Odlučila sam otići na dvije audicije, za ‘Pacijente’ i ‘Tvoje lice zvuči poznato’, i na obje sam prošla. To je bio popriličan zalogaj. I to je svakako obilježilo ovu godinu. Za audiciju ‘Pacijenata’ molila sam Milu Elegović, moju dragu kolegicu, da mi pošalje tekst songa iz ‘Chicaga’ koju je izvodila kao Roxie, ‘Mali, medeni moj’. A za audiciju za ‘Tvoje lice zvuči poznato’ mislim da ne smijem otkrivati što sam bila pripremila jer sam potpisala ugovor o tajnosti. Sorry - kaže Hana koja je uz angažman u mjuziklu i televizijskom spektaklu u 2016. godini ukupno odigrala osam uloga.

Neja Markičević / HANZA MEDIA

Za matično kazalište u Varaždinu nastupila je u tri nove i četiri stare uloge, a uz to je igrala i u predstavama Kerekesh teatra te u kulturnoj udruzi Glumci u Zagvozdu. Žena stvarno radi punom parom. Dođe li joj da se, poput Valentine iz mjuzikla “Pacijenti”, u trenutku najveće slave makne od svega?

- Već sam ja to napravila kad sam se odselila na selo prije devet godina. Daleko od gužve i stresa, ali to je bilo zato što su djeca bila mala. Sad su već u pubertetu pa im udaljena kuća na selu i nije baš dobra kad su izlasci u pitanju - otkriva majka Petre (13) i Juriše (11).

Postoji li možda nešto što se zbilo tijekom protekle godine, a Hana bi radije da se nije dogodilo?

- Joj, ne znam. Nije mi se ništa, hvala Bogu, strašno ili traumatično dogodilo. Sve što se zbilo, sve su to lekcije koje nas uče koječemu - realna je zvijezda koja se, priznaje, nije nadala tako velikom uspjehu “Pacijenata”, hit-mjuzikla koji je dosad gledalo više od 10.000 ljudi.

Novi planovi

- Stvarno nisam mislila da će ‘Pacijenti’ biti toliko puta rasprodani. Presretna sam zbog toga jer me sve ove godine rijetko bilo na zagrebačkoj kazališnoj sceni. ‘Pacijenti’ mi za moj posao puno znače i jako sam zahvalna Igoru Barberiću koji me pozvao na audiciju te mi zajedno s autorima omogućio da postanem Valentina. Za sve one koji nas još nisu gledali, valja reći da mjuzikl u Lisinskom igramo 30. siječnja i 19. veljače. Polako se pripremamo i za turneju s ‘Pacijentima’, a kako stvari stoje, to bi se trebalo realizirati u ožujku i travnju. Jedva čekam - kaže Hana koja, unatoč sjajnim izvedbama u showu Nove TV, na kraju ipak nije uspjela ući među finaliste emisije “Tvoje lice zvuči poznato”.

- Da. Jako puno ljudi je razočarano što nisam prošla u finale. Neki su ljuti. Neki su i plakali. Teško mi je to. Nisam očekivala da će mojih navijača biti tako puno i da će tako reagirati. Osjećala sam se u jednom trenutku kao da sam ih sve razočarala, a to nije lijep osjećaj. Ne znam točno koji je razlog što nisam prošla u finale. Možda mi ‘gljiva’ nije bila baš najsklonija. U svakom slučaju, meni osobno i nije bilo važno hoću li se plasirati u finale, bilo mi je važno zabaviti publiku - ističe glumica koja je najviše čestitki primila za transformacije u Mladena Grdovića i Whitney Houston. Koja je njoj numera bila najdraža?

- Ova, posljednja. Al Bano je moj favorit. Možda i zato što je u pitanju bio duet s Filom Tilenom, a ja kao glumica volim imati partnera na sceni - kaže Hana koja je zagonetna po pitanju poslovnih planova za 2017. godinu.

- Imam neke poslovne planove u nastajanju koje ne smijem otkrivati, ali čim se konkretiziraju, vi ćete prvi saznati. Već su mi u kazalištu krenule nove probe i očekuje me prva premijera u veljači - priča naša sugovornica koja je božićne blagdane provela na moru.

Kod sestre Martine

- Na Badnjak smo već tradicionalno svi bili kod moje sestre Martine jer ona ima najveći stan. Smijali smo se, prepričavali anegdote iz prošlosti, pjevali i čekali ponoć. Onda smo otvorili darove. Tradicionalno smo jeli bakalar. Na sam Božić ja sam s dečkom pobjegla na more, a djeca su bila sa svojim tatom - otkriva Hana koja je već sedam mjeseci u sretnoj ljubavnoj vezi s Tomislavom Stipišićem.

Dvoje zaljubljenih još ne znaju gdje će dočekati Novu godinu i čime će se sladiti taj dan.

- Za Novu ne znam još kamo ću. Mislim da će biti spontani doček. Inače ne volim puno planiranja. Ne znam ni što će biti na meniju jer ove godine ima puno promjena po tom pitanju kod mene. U kolovozu sam postala vegetarijanka. Odlučila sam se na to jer me zanimalo kako će to utjecati na moj organizam budući da već dugo jedem meso i htjela sam neku veliku promjenu. Dobro mi je i drukčije sam gladna. Sviđa mi se zasad. A, opet... Ovo je bio prvi Božić da ne jedem meso i osim bakalara i francuske nisam znala što me čeka. Slično će biti i za Novu godinu. Iskreno, ni sama još uvijek ne vjerujem da neću jesti sarmu i pršut - govori glumica.

Kakva je Hana kao kuharica, je li se uvrgnula na svoju majku Kseniju Erker čija jela hvali kompletna naša glazbena scena?

- Kuham rijetko jer puno radim. Ali kad skuham, onda svi kažu da je fino. Nemam, nažalost, puno vremena za eksperimentiranje u kuhinji, tako da su to često isprobani jednostavni recepti. Naravno da se nekad ohrabrim i unesem neke promjene, i to mi najčešće ispadne fino - kaže Hana koja uglavnom sprema mesne, riblje i povrtne delicije.

Ne uživa u kolačima

- Kolače ne volim. Da! Ja sam jedna od onih koji ne vole slatko ni kolače, tako da ne pravim ništa slatko. Hvala Bogu, tu su mama i moje dvije tete koje prave predivne kolače. Moja baka je radila divne išlere i vanilin kiflice, a takve fine rade i moje tete pa zahvaljujući njima i njihovim donacijama ljubitelji slatkog u mojoj obitelji ipak dođu na svoje - kaže Hana čiji dom ovih blagdana ne krasi ni prava, ni umjetna jela.

- Ove godine nismo kupovali jelu, nego smo okitili kuću. Kuglice su zlatne i crvene, a imamo i predivne patchwork ukrase koje je izradila moja svekrva - otkriva Hana koja je darove za Božić kupila sredinom prosinca.

- Imala sam točno par dana za kupnju darova i sve sam na vrijeme kupila. Napravila sam popis, i to je to. Kakav bi bio moj idealni dar za pod bor? Vikend u Londonu. Ili Parizu. Može i u Rimu. Može i pet dana... - kroz smijeh priča Hana dok je pitamo bi li te dane u inozemstvu provela u društvu svog dečka Tomislava.

Razum i novi auto

- S Tomom sam već neko vrijeme, još uvijek gradimo povjerenje i nije mi baš ugodno govoriti o intimnim detaljima naše veze, tako da mogu reći nešto općenito. Kao, na primjer: volimo se. I, da, naravno da mi puno znači njegova podrška - govori umjetnica koja za 2017. ima tri novogodišnje želje.

- Za Novu godinu želim si zdravlje, zdrav razum i novi auto - kratko i jasno kaže Hana Hegedušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:15