SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

VIDEO: DANIJELA MARTINOVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Splitska pjevačica otkrila nam je detalje knjige 'Šalabahter života - Neopisivo'

    AUTOR:
    • Karmen Miletić

  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2019. u 17:00

Zagreb, 270919.
Studio Hanza media.
Danijela Martinovic, pjevacica.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

 

 

Zaje*i savršen ton. Pjevaj!, Jednom će i na tebe doći red, Biti ili ne biti...a što je između? - poruke su to sa jumbo plakata kojima je splitska pjevačica Danijela Martinović već prije nekoliko tjedana započela predstavljanje svoje nove knjige, intimnih poetskih zapisa naziva ‘Šalabahter života – Neopisivo’.

Službeno je knjigu publici predstavila večeras, nešto nakon 19 sati, u prostoru Hoću knjigu Megastore u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici. 

- Tematika je ista, kao i u prvoj knjizi, to su motivacijski poetski zapisi. Jako volim tu formu, a kada sam shvatila koliko me ispunjava, uvela sam je u svoju dnevnu disciplinu - otkrila nam je Danijela koja je ukoričenu novu knjigu jedva dočekala.   

- U jednom životnom periodu jednostavno sam počela pisati i više nisam mogla bez toga. Pisala bih po salvetama, po računima, kad nisam uz sebe imala bilježnicu snimala bih u mobitel, imala sam teku čak i pokraj kreveta jer bi mi u noći riječi same dolazile. To je bilo za poludit’, nisam ništa drugo mogla raditi doli pisati! A onda sam nazvala svoju najbolju prijateljicu Doris i rekla joj: ‘Slušaj, ja bih ti nešto pročitala’. Bila je to pjesma ‘Zaključana’. Nakon što ju je odslušala, s druge strane slušalice bio je muk. Mislila sam da je veza pukla, a onda sam shvatila da Dodo tiho i neutješno plače - opisala je tako Danijela za Jutarnji list trenutke kada se zaljubila u pero i počela pisati.

Od tada se, otkriva, svako jutro budi između pet i šest sati ujutro i prvih nekoliko sati u danu isključivo piše. Materijala, kaže, ima za cijelu trilogiju koju je i zamislila. 

Njezina prva knjiga 'Šalabahter života', objavljena 2016. godine rasprodana je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, a sada je u knjižare upravo ušao drugi nastavak iz te serije, s podnaslovom 'Neopisivo' u izdanju izdavačke kuće Media Bar. 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo