'DUPLO SLAĐE'

VIDEO: LANA I MEJAŠI Neobičan spoj seksepilne pjevačice i popularnih tamburaša

 

Pjesma i videospot “Duplo slađe” rezultat je nove neobične glazbene suradnje na našoj muzičkoj sceni. Ovaj put snage su udružili Lana Jurčević i bend Mejaši koji čine Edo Drakulić, Nikola Bosilj, Janko Zelić Friščić, Denis Tkalčec, Zvonimir Milec i Dino Bandić.

- Glazbu za našu novu pjesmu napravio je naš provjereni suradnik i autor nekih od naših najvećih hitova Denis Dumančić, stihove je napisao Fayo, a za aranžman su zaslužni Branimir Mihaljević i Denis Dumančić. Veseli i plesni ritam koji još dosad nismo imali u svojim pjesmama prati i moderan aranžman što pjesmu čini drugačijom od dosadašnjih pjesama Mejaša. Možda će to biti neki novi smjer benda kojemu ćemo težiti i ubuduće. Ovo je prva pjesma nakon izlaska albuma “Sexy ritam” koji smo promovirali na koncertima osim u Hrvatskoj, čak u Australiji i Kanadi - kaže Nikola Bosilj.

Na pola puta

Njegov prijatelj Edo Drakulić otkriva kako je malo falilo da Mejaši skladbu “Duplo slađe” otpjevaju sami.

- No, nakon prvih nekoliko preslušavanja shvatili smo da bi nam u pjesmi dobro došao ženski glas i da je pjesma dušu dala za duet. Krenuli smo se dogovarati koju bismo pjevačicu zamolili da nam gostuje u pjesmi i ispostavilo se da smo svi odmah pomislili na Lanu Jurčević. Zašto Lana? Jer je ona duplo slađa od svih pjevačica na našoj sceni - komplimentira Edo kolegici koja je rado pristala biti gošća Mejašima.

- Uopće nisam osjećala umor nakon dva dana snimanja videospota koja su trajala po dvanaest radnih sati. Na setu se stvorila fenomenalna vibra, a u takvoj zabavnoj i opuštenoj atmosferi vrijeme mi je baš brzo prošlo. Kažu da smo Mejaši i ja neočekivana kombinacija, ali imam osjećaj da će se ljudima naš duet svidjeti jer smo se našli “na pola puta”. Ostali smo i oni i ja nekako svoji, ali u jednoj novoj formuli zvanoj “Duplo slađe” - kaže Lana Jurčević koja je s dečkima iz Mejaša prvi dio videospota snimala u luksuznoj kući u Samoboru gdje se Edo našao u nevoljama koje mu je Lana lukavo smjestila, ali joj Edo nije ostao dužan.

- Drugi dio spota sniman je u Zagrebu gdje je, za potrebe radnje spota, nastupio i sukob bendova do te mjere da smo srušili cijeli zid koji je pao na oba benda, ali na sreću nije bilo puno ozlijeđenih - kroz smijeh dodaje Nikola Bosilj.

Za sve uzraste

Spot za novi duet naše glazbene scene režirao je Marko Zeljković, a Mejaši i Lana najavljuju ga riječima: “Stiže nešto jako slatko!”

- Uvijek publici nastojimo ponuditi nešto novo i originalno, to je osnovna filozofija našeg benda od samih početaka našeg postojanja. Za naš uspjeh zaslužni su naša ljubav prema glazbi, ali i naše prijateljstvo, a mislimo da svojim načinom izvedbe, energijom i svojom mladošću dajemo nešto novo i svježe te smo tako uspjeli osvojiti srca svih uzrasta. U svakoj novoj pjesmi nastojimo ostati dosljedni sebi samima, ali istovremeno u svakoj pjesmi pokušavamo prepoznati neki novi moment koja bi se mogao svidjeti publici. A ovaj prekrasan moment koji smo postigli zahvaljujući našoj suradnji s Lanom ne samo da je intrigantan nego i “duplo slađi” - kaže Edo Drakulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:36