DUET

VIDEO: PJESMA U KOJOJ ŠKORO REPA JE HIT 'Nikada nisam doživio takav interes za pjesmu. Škorina kandidatura za predsjednika je pridonijela tome'

 
Miroslav Škoro
 screenshot Youtube

Već u prvom danu postavljanja na kanal YouTube nova pjesma Luke Nižetića “Ludilo brale” imala je čak 100 tisuća pregleda. No to je tek djelić reakcija koje je izazvao novi uradak splitskog pjevača, što zbog pamtljivog refrena, a što zbog protagonista kako pjesme tako i spota.

U pjesmi gostuje Miroslav Škoro koji repa, a Rene Bitorajac ima manju epizodnu ulogu. Glazbeni dvojac posljednjih tjedana diže prašinu u javnosti, svaki iz svog razloga.

Zasjela na top-liste

- Istina, bez sumnje nijedna moja pjesma ni spot nisu izazvali takav interes. Naravno, dijelom je to zbog Škorine kandidature za predsjednika, za koju tada nisam znao da planira i tek poslije sam doznao iz medija kao i svi, ali dijelom i zbog zaraznog refrena zbog kojeg se “Ludilo brale” vrti na radijskim postajama i penje na top-listi. Moram priznati da sam prezadovoljan - priča Nižetić dok se ukrcava na trajekt za Vis, jer mora u Komižu gdje ima restoran, a sezona je u punom jeku. To je i jedan od razloga zbog kojeg se još uopće nije našao sa svojim “back vokalima”, čak ni kada su snimali pjesmu i spot. Svi su ionako preopterećeni pa su, kaže, zajedničko druženje prolongirali za jesen uz roštilj.

- Ova je pjesma inače stajala nekoliko mjeseci u ladici, a Mario Mihaljević napravio je dvije inačice. Kako je u njoj bilo i slavonskog i zagrebačkog, meni je nekako bilo glupo izgovarati te rečenice na način koji mi nije prirođen, pa sam se odlučio na suradnju. I prva asocijacija na pravog Slavonca i pravog Zagrepčanina bila su mi njih dvojica - objašnjava Nižetić. Pristanak je dobio bez problema, a Škoro mu je za pjesmu rekao “meni ti je ovo jako dobro”.

- Cilj mi je bio ujediniti glazbeno cijelu Hrvatsku, a pjesma je naslov dobila po najčešćoj splitskoj frazi. Sve ostalo bilo je sasvim slučajno, pa i Škorina kandidatura, iako znam da ljudima ta naša suradnja djeluje namješteno, planirano, no ona to nije bila. Nismo uopće razgovarali o politici, to je njegov put, plan u koji ne ulazim. Zvao sam ga kao glazbenika, a što se mene osobno tiče, apolitičan sam. Pratim politiku i događaje kako bih bio informiran, ne ulazim dubiozno, reklo bi se tipičan glazbenik - odgovora Nižetić, složivši se uz smijeh kako je pitanje nakon Ive Josipovića koji je bio predsjednik i sada Škorine kandidature za istu poziciju, što je zapravo tipičan glazbenik.

Razglednica Splita

U međuvremenu je “Ludilo brale” dobilo i spot koji potpisuje odlična redateljica Sandra Mihaljević, inače supruga Branimira Mihaljevića koji je također autorski surađivao na pjesmi, što će reći da iza ovog očito novog ljetnog hita stoji obiteljski produkcijski pothvat.

Snimao se dva dana, prvenstveno u Splitu, iz čega je nastala lijepa razglednica grada. “Lega” i “buraz” odradili su svoje dijelove u Zagrebu.

- Zapravo smo to napravili gerilski, po cijelom Splitu od Geta, Rive, Placa do Splita III i uključivali ljude, slučajne prolaznike, tko se već želio uključiti. U Vestibulu sam otplesao s veselim Filipinkama koreografiju na koju su odmah pristale, samo su zamolile da im pošaljemo snimku, pa će mi spot tako stići i do Filipina, prvi u životu - smije se Nižetić.

Galebovi na dron

Dok su pak snimali dronom s terase nebodera u Splitu III ekipu su napadali galebovi, točnije dron, pa su tako jedva odradili te kadrove. U pitanju su zapravo bile uzrujane mame galebice, jer su im u neposrednoj blizini bili njihovi ptići.

- Ta dva dana bilo je i neopisivo, neopisivo vruće u Splitu, no već sam naučio da najbolje stvari odradim kada se pošteno ili preznojim ili smrznem ili ozlijedim - govori. Posljednji kadrovi snimljeni su zahvaljujući agenciji Summer Breeze na prekrasnoj retro jedrilici Lotus dugoj 27 metra, čiji tjedni najam inače stoji čak 25 tisuća eura.

- Volim brodove, volim ploviti i želja mi je bila da u spotu imamo neko morsko plovilo. Na jedan dan mi se ispunila ta želja gdje je cijela snimateljska ekipa imala zadovoljstvo uživati u prekrasnoj jahti na kojoj su nas kapetan Roko Lelas i njegova posada ugostili kao u hotelu s pet zvjezdica. Mislim da ću ovu avanturu s Lotusom ponoviti ovog ljeta čim uhvatim malo vremena - zaključio je na kraju Nižetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:54