PRVI PLJESAK

VIDEO: PRIJE 30 GODINA IMALA JE JEDAN OD PRVIH VELIKIH NASTUPA Sjećate li se kako je naša slavna pjevačica izgledala i pjevala na početku karijere?

 
 Screenshot / YouTube

Danas jedna od najvećih pjevačkih zvijezda u Hrvatskoj, Severina Kojić, prve je glazbene korake napravila još kao tinejdžerica. Bavila se plesom i pjevanjem, nastupala po festivalima i natjecanjima sve dok 1990., sa 18 godina, nije pobijedila na radijskom natjecanju DemoX Radio Zagreba i osvojila snimanje prvog albuma.

Godinu dana ranije mlađahna je Severina Vučković nastupila na glazbenoj manifestaciji u Splitu, Prvi pljesak, gdje je izvela dvije pjesme. Bio je to jedan od prvih njezinih većih nastupa, a snimka je na YouTubeu pregledana više od 100.000 puta.

Pjevačica, koja se u međuvremenu probila u vrh hrvatske estrade, tada je i izgledala posve drugačije. Debele obrve, tamna raščupana kosa, haljinica baletnog kroja bile su sasvim u skladu s modom osamdesetih.

Nazvavši je ‘mladom nadom’ i prognozirajući joj veliki uspjeh, njezin nastup u hotelu Marjan voditelj je najavio:

- Evo imamo jednu mladu šinjorinu, pjevačicu iz Splita. Počela je vrlo mlada u Mozaika plesati i, kako stvari sada stoje, postat će vrlo vrlo popularna. Pojavila se neki dan na Zagreb Festu. Ona će otpjevati dvije pjesme, pozdravimo Severinu, našu mladu nadu!

Danas 46-godišnja Severina ispunila je san o karijeri, majka je malom Aleksandru i njeguje puno elegantniji stil. Skupe dizajnerske krpice sastavni su dio njezine garderobe, a ona ih kombinira fantastično i uvijek je prvi vrhu popisa najbolje odjevenih Hrvatica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:40