PRERANO JE OTIŠAO

YAYA IZ YINXA, IDA PRESTER, IVANKA MAZURKIJEVIĆ... CIJELA JEDNA GENERACIJA OPRAŠTA SE OD ANTE PERKOVIĆA: 'Uzimaš najbolje...Kao da je dio plana...'

 HANZA MEDIA

Vijest o iznenadnoj smrti Ante Perkovića, jednog od najvećih rock kritičara u Hrvatskoj, zatekla je mnoge domaće zvijezde, koje su s njim godinama surađivale, privatno se družile te ga iznimno cijenile kao prvenstveno velikog čovjeka.

Jadranka Ivaniš Yaya, pjevačica benda Jinx, na Facebooku se dirljivim statusom oprostila od Perkovića, koji je poslije kratke i teške bolesti preminuo u 44. godini.

- Uzimaš najbolje od najboljih... Jedinstvene, duhovite, pametne... Kao da je dio plana, kao da nam želiš reći da nije njihovo ovo ružno vrijeme i mjesto, kao da ih zeliš preseliti u bolju dimenziju? Angažirati, zaposliti? Dati im da se u miru igraju i stvaraju? Možda spasiti? Sigurna sam da u svijetu ideja, negdje izvan našeg dohvata, nedostaje pravih radnika - napisala je potresena Yaya.

Neutješna je i Ida Prester.

- Pametan, topao i nevjerojatno drag čovjek, čudna kombinacija sramežljivog introverta i neočekivano teatralnog ekstroverta na pozornici, skromni egzibicionist. Duboka, fina i misleća osoba, kakve izumiru. Život je..no nije fer, kakvi su sve dripci bili oko njega, često su ga i gazili, i baš on ode. Vjernici bi rekli - Bog ga je uzeo. Često požalim što nisam vjernik pa da mi to sve ima smisla - objavila je Prester.

Od novinara, autora više publicističkih djela, kantautora, radijskog i kazališnog umjetnika oprostili su se i pisac, redatelj, glazbenik, urednik te novinar Anđelo Jurkas te glazbenica Ivanka Mazurkijević.

- Starija od njega godinu dana, osjećala sam prema njemu toplinu kao 'prema profesoru kod kojeg želim dobiti pet' i nadala se da i on u meni vidi frendicu (koja sam užasno željela biti). Ante, tko će mi na tvoj pametni, duhoviti, inventivni način objasniti nove trendove - objavila je na društvenoj mreži Mazurkijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:05