'DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT'

FOTO: DOMAĆE ZVIJEZDE U HUMANITARNOJ AKCIJI Kupnjom kino ulaznice donirali novac za nabavku aparata za rano dijagnosticiranje raka dojke

 Boris Kovačev / CROPIX

U sklopu humanitarnog projekta 'Darujmo ružičasti život', u ponedjeljak navečer u zagrebačkom kinu Europa organizirana je projekcija filma 'Ma ma', u kojem Penélope Cruz glumi nezaposlenu učiteljicu kojoj dijagnosticiraju rak dojke.

Novac od kupljenih ulaznica namijenjen je kupnji aparata za intraoperativno zračenje (IORT) u svrhu ranog dijagnosticiranja karcinoma dojke.

Akciji su se odazvale brojne hrvatske zvijezde - glumice Tamara Šoletić, Sandra Lončarić i Petra Kraljev iz hit serije 'Zlatni dvori', televizijske voditeljice Mia Kovačić i Renata Končić Minea, sportašica Ivana Brkljačić, glumac Vedran Mlikota, ali i političarke Sandra Švaljek te Anka Mrak Taritaš, obje kandidatkinje na nadolazećim lokalnim izborima za gradonačelnicu Zagreba.

Film je pogledala i Marija Rukavina, majka novinarke Ane Rukavine, koja je 2006. preminula od leukemije.

Prije projekcije održan je i okrugli stol na temu 'Rak dojke - od prevencije do najnovijih metoda zračenja', na kojem su sudjelovali stručnjaci s područja onkologije, kirurgije, psihologije i nutricionizma.

Hvale vrijedan humanitaran projekt organizirala je Europa Donna Hrvatska, europska koalicija za borbu protiv raka dojke, čiji su glavni ciljevi promicanje edukacije, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinska i psihosocijalna rehabilitacija te povećanje sredstava za istraživanje same bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:33