TAJNI AFTER PARTY

FOTO: 'VAŠA BAHATOST NAS VRIJEĐA, TREBA VAS NAJSTROŽE KAZNITI!' Čime su to svjetske zvijezde naljutile mecene moderne umjetnosti?

 INSTAGRAM

Filmaši imaju Oscare, a zaljubljenici u modu Met Galu - svjetski celebrityji za oba događaja pripremaju se tjednima, neki i mjesecima, ne bi li zablistali na crvenom tepihu, ali ono što se u ponedjeljak, 1. svibnja, događalo iza zatvorenih vrata legendarnog MET muzeja (Metropolitan Museum of Art) u New Yorku, sablaznilo je umjetničke krugove.

Naime, samo dan poslije najvažnijeg modnog eventa, na društvenim mrežama pojavile su se nedolične fotografije nekih glumica, pjevačica, manekenki i starleta. Sve su snimljene kako u zahodima kultnog muzeja piju, puše cigarete i bjesomučno 'lupaju' selfieje.

- Kao dugogodišnji donator muzeja, oštro osuđujem takvo ponašanje. Njihova bahatost naprosto me vrijeđa. Svatko normalan zna da se umjetnine koje se ondje nalaze ne smiju izlagati dimu i zato od gradskih vlasti New Yorka zahtijevam da se pojedinci koji su svjesno prekršili muzejska pravila najstrože kazne - izjavio je za medije ljutiti mecena moderne umjetnosti, koji je htio ostati anoniman.

Navodno se jedan od članova odbora MET-a odmah požalio upravi, ali još se ne zna hoće li biti ikakvih sankcija za nepromišljene zvijezde poput Belle Hadid, Dakote Johnson, Rite Ore i Courtney Love.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:51