DOŽIVJELA STRAŠAN ŠOK

'HVALA VAM NA TOJ VEČERI' Oliverova supruga ogorčena zbog lažnih vijesti o njegovoj smrti, otkrila je i kakvo je stvarno zdravstveno stanje legende!

 
Oliver Dragojević sa suprugom Vesnom
 Paun Paunovic / CROPIX

- Kao nositelji projekta digitalne mreže RTL-a, iskreno žalimo i ispričavamo se gospodinu Dragojeviću, obitelji i našim čitateljima. Neistinite informacije o Oliveru Dragojeviću počele su kružiti tijekom subotnjeg popodneva po društvenim mrežama, a Splitski dnevnik, koji se nalazi unutar RTL-ove digitalne mreže i sadržajno djeluje samostalno, objavio je navode bez službene potvrde - ovako glasi isprika koju je poslao RTL-ov odjel komunikacija nakon objave neistinite informacije o pjevačevoj smrti u ranim večernjim satima u subotu na portalu Splitski dnevnik.

Neslužbena informacija o navodnoj smrti pjevača, koji se bori s teškom bolešću na odjelu Onkologije u splitskoj bolnici na Firulama, izazvala je lavinu emocija među njegovim obožavateljima, a ponajprije je povrijedila samog Olivera i članove njegove obitelji.

Lažna vijest proširila se munjevitom brzinom, prenosi Slobodna Dalmacija. Splitski dnevnik je, u jednom trenutku, članak o Oliveru uklonio, zatim ga je opet objavio, ne više kao glavnu vijest na naslovnici, nego tek u zaglavlju, da bi ga na kraju posve maknuo s portala. U prvoj verziji kao autorica bila je navedena novinarka Jelena Šarić, da bi poslije tekst bio potpisan samo sa Splitski dnevnik. U svim verzijama pisalo je kako su vijest "neslužbeno doznali s odjela Onkologije".

U međuvremenu, buknule su društvene mreže, a telefoni su se užarili do usijanja. Predugo je u javnosti trajalo to razdoblje bolne napetosti, što je uzrokovalo i nepotrebna uzrujavanja, ponajprije teško bolesnog pjevača i članova njegove obitelji, koji uz pomoć liječnika i medicinskog osoblja čine sve što je u njihovoj moći kako bi liječenje urodilo plodom. Mir je sve što Oliveru treba u ovim trenucima, piše Slobodna Dalmacija.

- Oliver je dobro i liječenje se nastavlja. Molimo vas, ne vjerujte dezinformacijama koje trenutačno kruže - javnost se konačno umirila tek nakon objave na pjevačevu službenom Facebook profilu, nakon čega su svi odahnuli, a mediji počeli prenositi kako je omiljeni Oliver, glazbena institucija koju njegovi obožavatelji gotovo smatraju članom obitelji - živ.

Na RTL-u nisu htjeli komentirati jesu li zbog sramotnog propusta na portalu Splitski dnevnik posegnuli za najstrožim sankcijama, ali je zato Ivana Runjić, kći čuvenog autora Zdenka i bliska prijateljica obitelji Dragojević, odlučila javno obznaniti što misli.

Obitelji Runjić i Dragojević veže dugogodišnje prijateljstvo okrunjeno brojnim antologijskim glazbenim suradnjama njihovih očeva, pa nije nimalo čudno što je Ivana imala potrebu zaštititi svoje najbliže.

- Jednom sam obećala da ću ovakve ljude uvijek prozivati. Ovo je odgovorna urednica portala za koji do sada nitko nije čuo, a koji je objavio 'vijest dana'. Neka se zna da ovakve 'vijesti' imaju lice - napisala je Ivana Runjić objavivši na Facebooku i prikaz profila novinarke koja je bila potpisana kao autorica teksta na Splitskom dnevniku. Ubrzo je reagirala i Oliverova supruga Vesna.

- Ako je netko povjerljiv izvor informacija, onda sam to ja. Oliver je dobro i nije životno ugrožen. Hvala im na nezaboravnoj večeri koju su nam pripremili, nama i medicinskom osoblju, i šoku koji su doživjeli naši prijatelji i moja familija u Dubrovniku. Ivana, hvala ti. Volim vidjeti lica jadnika bez imalo empatije - osvrnula se Vesna Dragojević na Ivaninu objavu, da bi ista nakon nekog vremena nestala s Facebooka kćeri Zdenka Runjića.

- Ovo nije prvi put da zbog nekih stvari prozivam novinare. S obzirom na sve što sam prošla s ocem... Već sam jednom prilikom na Facebooku pisala na tu temu i sada sam naprosto željela reći da takve vijesti imaju lice. Iza takvih gluposti stoje ljudi. Konkretna osoba je to pisala i konkretna osoba je to objavila. I moraš biti odgovoran, ukoliko si glavni urednik, naprosto moraš biti odgovoran za ono što objavljuješ - objasnila je Ivana, koju je svojedobno duboko povrijedila i objava fotografije njezina oca na bolničkim nosilima - prvi put reagirala je tada, a poslije toga nadala se kako više nikada neće biti primorana pisati slične statuse.

Slobodna Dalmacija bezuspješno je pokušala stupiti u kontakt i s novinarkom Jelenom Šarić, no jedina vidljiva informacija o njoj je Facebook profil na kojemu više ne piše da je urednica Splitskog dnevnika, što je ondje stajalo još u subotu navečer, prenosi Slobodna Dalmacija.

Da ovih dana nije dobro zvati se Jelena Šarić, svjedoči i bizarna činjenica - u odjelu promocije RTL-ova programa radi njezina imenjakinja i prezimenjakinja koja sve ovo vrijeme, od objave lažne informacije o Oliverovoj smrti, doživljava brojne neugodnosti od nepoznatih joj ljudi, koji misle da je upravo ona autorica spornoga članka. Jelena Šarić iz odjela promocije RTL-ova programa i Jelena Šarić iz Splitskog dnevnika dvije su različite osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:40